Με μάτια κλειστά αλλά ψυχή ανοιχτή ακούνε τη φωνή τους και, γιατί όχι;, τραγουδούν

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά
Με μάτια κλειστά αλλά ψυχή ανοιχτή ακούνε τη φωνή τους και, γιατί όχι;, τραγουδούν

Δωρεάν σεμινάριο φωνητικής τέχνης για τυφλούς προσφέρει ο Ιωάννης Ιδομενέως.

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

Με οδηγό την καρδιά του και την πεποίθηση ότι αυτή η κίνηση θα βοηθήσει πολύ τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ο λυρικός τραγουδιστής, διευθυντής χορωδιών, κ. Ιωάννης Ιδομενέως, προσφέρει ένα διαδικτυακό σεμινάριο επί της φωνητικής τέχνης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί χωρίς δίδακτρα και θα αφορά αποκλειστικά ανθρώπους που είναι τυφλοί.

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 από τις 11 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι. «Θα ερευνήσουμε τη σχέση με τη φωνή μας, θα ανακαλύψουμε την μοναδικότητά της και θα δουλέψουμε στις πεποιθήσεις μας για το αν έχουμε “ωραία” φωνή και αν τραγουδάμε σωστά», αναφέρει ο ίδιος.

Γιάννης Ιδομενέως

Όπως λέει στο Cretalive «Τον τελευταίο καιρό, σκέφτομαι τους ανθρώπους που δεν έχουν την όρασή τους και μπορούν να συνδεθούν βαθύτερα με τη φωνή τους», τονίζει.

Πρόκειται, όπως λέει, για κάτι που είναι ξεχωριστό και ιδανικό για τον καθένα, είναι το μέσο που μας βοηθάει να εκφραστούμε. 

Κάποιοι θεωρούν ότι δεν μπορούν να τραγουδήσουν. Ίσως αυτό να μην είναι αλήθεια και είναι κάτι που θα το διερευνήσουν στο σεμινάριο.

Ο κ. Ιδομενέως θεωρεί πως είναι λάθος να λέει κάποιος ότι δεν έχει ωραία φωνή κι ότι το ζητούμενο είναι το τι εκφράζει ο καθένας μας με την φωνή του.

Μέσα από το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τον τρόπο για να μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα πιο βαθιά τους συναισθήματα.

«Η έκφραση μέσα από τη φωνή μας, μπορεί να μας βοηθήσει πολύ στην ψυχική μας ισορροπία. Έχουμε μάθει ότι είμαστε ευάλωτοι αν ανοιγόμαστε συναισθηματικά κι αυτό μας «κλείνει» και στο να δίνουμε και στο να παίρνουμε».

«Η ουσία της μουσικής, δεν είναι να μεταφέρει μια πληροφορία αλλά τα βαθύτερα συναισθήματά μας», αναφέρει.

 

Για την εγγραφή

Ακολουθεί και ένα αρχείο ήχου, όπου, όσοι άνθρωποι δεν έχουν βοήθεια, να μπορούν να εγγραφούν.

https://soundcloud.com/6do3rjwigdni/obnkr37aqerd

Στην περίπτωση που μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη φόρμα εγγραφής, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/L1DGsvQkzZQ86bQ3A

Για επιπλέον πληροφορίες και εγγραφές (στην περίπτωση που μέσω της παραπάνω φόρμας δεν είναι εφικτό), μπορείτε να επικοινωνήσετε:

μέσω τηλεφώνου: 6932855194

μέσω e-mail: ioannis.idomeneos@gmail.com

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ