Μεγάλη η συμμετοχή στην e-lesxi του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Μεγάλη η συμμετοχή στην e-lesxi του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επιμόρφωσης, ξεκινούν νέα τμήματα

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου 2020  ο πρώτος κύκλος επιμόρφωσης 85 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα υλοποίησης της εξ αποστάσεως δράσης e-lesxi / Δημιουργία Κινηματογραφικής Λέσχης στο Σχολείο που σχεδίασε και υλοποιεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού από τους συμμετέχοντες (εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές) ανταλλάσσοντας γνώσεις και εμπειρίες. Για τις ανάγκες τις επιμόρφωσης χρησιμοποιήθηκες η πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης που δημιούργησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για να απαντήσει στην αναγκαστική συνθήκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σημειώνουμε ότι για τις ανάγκες των προγραμμάτων λειτουργεί πλέον και το site 

https://cff-e-edu.gr 

Στην επιμόρφωση συναντήθηκαν εκπαιδευτικοί από  την Αλεξανδρούπολη έως τα Χανιά, από τις Σέρρες έως το Ηράκλειο, από την Μυτιλήνη, την Καλαμάτα, την Κατερίνη, τα Ιωάννινα, την Αθήνα, τον Πειραιά, το Λασίθι, το Ρέθυμνο και άλλες γωνιές της χώρας.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην επιμόρφωση προχωρούν στην υλοποίηση της με τους μαθητές τους τις επόμενες 15 ημέρες.

Ξεκινούν Νέα Τμήματα

Η δράση είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ημερών και στο πνεύμα των Οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για δράσεις σε σύγχρονη και ασύγχρονη μορφή και με ενδεικτικές δραστηριότητες, που συμπεριλαμβάνουν και την αξιοποίηση των Τεχνών ως δυνατότητα εναλλακτικών προσεγγίσεων και εμβάθυνσης στην δημιουργική αξιοποίηση του σχολικού προγράμματος ( ΥΠΑΙΘ 39676/Δ2/20-3-2020).

Στο πλαίσιο αυτό, και παράλληλα με την υλοποίηση από την πρώτη ομάδα,  το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με την υποστήριξη του Περιφερειακού  Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης (ΠΕΚΕΣ Κρήτης)  καλεί το σύνολο των εκπαιδευτικών της Κρήτης να δηλώσουν συμμετοχή στην δράση 

e-lesxi / Δημιουργία Κινηματογραφικής Λέσχης στο Σχολείο

 

Αναλυτικές  πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής 

στην διεύθυνση https://cff-e-edu.gr/e-lesxi/

Η συμμετοχή στην δράση προσφέρεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Σημειώνουμε ότι η πρόσκληση είναι ανοιχτή και κάθε φορά που συμπληρώνεται απαραίτητος αριθμών συμμετεχόντων – επιμορφούμενων ξεκινάει νέο τμήμα.

 

Μένουμε Σπίτι  και Κάνουμε Δράσεις

Παράλληλα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζει τις καθημερινές προβολές που έχουν ξεκινήσει από 19 Μαρτίου στις 9μμ από την σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/chaniafilmfestival/   και το κανάλι του στο Youtube. Επίσης ανακοινώνει νέες δράσεις για μικρούς και μεγάλους που μπορείτε να δείτε στην διεύθυνση  

https://www.chaniafilmfestival.com/kanoume-draseis/

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ