Μεγάλη η συμμετοχή στις προσκλήσεις για τα Φεστιβάλ στον Δήμο Ηρακλείου

Μεγάλη η συμμετοχή στις προσκλήσεις για τα Φεστιβάλ στον Δήμο Ηρακλείου

Κατατέθηκαν 318  αιτήσεις συμμετοχής,  από όλα τα μέρη της Ελλάδος και για όλα τα είδη τέχνης. 

Με την πεποίθηση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ότι ο πολιτισμός αποτελεί παγκόσμια αξία χωρίς τοπικούς, φυλετικούς ή άλλους περιορισμούς, ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού προχώρησε και φέτος σε πέντε προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Στα τέσσερα φεστιβάλ που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, το «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», το «Τέχνη καθ’ οδόν» τις «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» και το «Φεστιβάλ Πιάνου Δήμου Ηρακλείου», ήδη από το προηγούμενο έτος, προστέθηκε και το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού, Ηeraklion Arts and Culture. 

Το κανάλι δημιουργήθηκε, ώστε στις συνθήκες της πανδημίας να προσφερθούν εναλλακτικές λύσεις στο κοινό για να παρακολουθήσει ποιοτικές  πολιτιστικές εκδηλώσεις και ταυτόχρονα για να στηριχθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι καλλιτέχνες. 

Τα στοιχεία δείχνουν την επιτυχία του εγχειρήματος:

Προβλήθηκαν 72 παραγωγές μέσα σε περίπου ένα χρόνο. 

Από 10 Απριλίου 2020, έως και 30 Μαρτίου 2021, το κανάλι είχε 1,2 εκ. εμφανίσεις και 146,3 χιλ. προβολές. Και μάλιστα από ολόκληρο τον κόσμο  (Ευρώπη, Κύπρος, Καναδάς, Η.Π.Α κ.α. ). 

Είναι ενδεικτικό επίσης ότι η συμμετοχή στις πέντε προσκλήσεις για τα φεστιβάλ του 2021 ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 3 Μαρτίου 2021 έως και την εκπνοή της προθεσμίας, την 12η ώρα της 31ης Μαρτίου 2021 κατατέθηκαν 318  αιτήσεις συμμετοχής,  από όλα τα μέρη της Ελλάδος και για όλα τα είδη τέχνης. 

Με κριτήριο την ποιότητα πρώτα από όλα, την ενίσχυση του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και την ποικιλία των δράσεων, ώστε να καλυφθούν κατά το δυνατόν περισσότεροι τομείς της τέχνης, τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ