Μουσειακές βαλίτσες: Έρχονται τα μουσεία δεινοσαύρων

Μουσειακές βαλίτσες: Έρχονται τα μουσεία δεινοσαύρων

Τα εργαστήρια μουσειακής αγωγής απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που ενθαρρύνουν το βιωματικό παιχνίδι με τον πολιτισμό. Τα παιδιά εξερευνούν διαθεματικά και διεπιστημονικά τα μουσεία και τις συλλογές τους μέσα από ομαδικές και πολυαισθητηριακές δραστηριότητες, ενώ έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν αντιπροσωπευτικά δείγματα (αυθεντικά και αντίγραφα) του πολιτισμού μας. Μουσεία φυσικής ιστορίας, αστρονομίας, τέχνης, φυσικών επιστημών και κάθε είδους μουσεία ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με τα αντικείμενα.

Φέτος, οι Μουσειακές Βαλίτσες ανοίγουν και παρουσιάζουν ένα μουσείο για ολόκληρο το μήνα! Κάθε μήνα, τα παιδιά θα εξερευνούν και ένα μουσείο σε τέσσερις συναντήσεις. Αυτό τον μήνα έρχονται τα Μουσεία Δεινοσαύρων στο Motivo!

Ελάτε να μεταμορφωθούμε σε παλαιοντολόγους, να σκάψουμε στον πάγο και να ανακαλύψουμε τα πιο γνωστά προϊστορικά ζώα. Ο Τυρανάσαυρος Ρεξ μαζί με τους υπόλοιπους γίγαντες θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο για να εξερευνήσουμε τον κόσμο τους και να ανακαλύψουμε πολλά από τα μυστικά τους.

Τα Μουσεία Δεινοσαύρων θα πραγματοποιηθούν σε 4 συναντήσεις στο φιλόξενο χώρο του Motivo - Κέντρο Ειδικών Θεραπειών & Ψυχοεκπαίδευσης στο Τσαλικάκι – Γάζι Ηρακλείου (Γ. Γεννηματά 53) κάθε Παρασκευή απόγευμα 05.00μμ – 06.00μμ. Η πρώτη μας συνάντηση θα γίνει αυτή την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου!

Η κράτηση είναι απαραίτητη στο τηλ. 2811 116 807, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Μουσείο Δεινοσαύρων

Κεντρική φωτογραφία από Mike via pexels.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ