Μουσικό αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά

Μουσικό αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά

Από το Παράρτημα Κρήτης του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου

Την Πέμπτη 6 Μάη θα παρουσιαστεί στο νέο κανάλι του Παραρτήματος Κρήτης του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου στο Youtube (https://www.youtube.com/channel/UC8XjZWcmf_dPSdGu2j3BBNA / κάντε εγγραφή) η πρώτη μουσική δράση αυτού του μήνα, με τραγούδια συνυφασμένα με τον εορτασμό και το περιεχόμενο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το μουσικό αφιέρωμα αναμένεται να ξεκινήσει στις 21:00.

Πρωτομαγιά μουσική δράση

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου:

"Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους συνάδελφους μουσικούς που στήριξαν αυτή τη δράση, καθώς και τους συναδέλφους που βοήθησαν στην επιμέλεια των βίντεο.

Το αίτημα 135 χρόνια πριν, στο Σικάγο, παραμένει επίκαιρο, αφού η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατρέψει όσα κερδίσαμε με αίμα θέλοντας να θεσμοθετήσει το 10ωρο. Δείχνουμε έμπρακτα ότι δεν μένουμε αδρανείς σε όσα γίνονται.

Διεκδικούμε την επέκταση της επιδότησης(και μετά τον Μάη-εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα) κατά τη διάρκεια και όλου του 
φετινού καλοκαιριού, να δοθεί η δυνατότητα νέων εγγραφών στο Μητρώο, να ενταχθούν οι περίπου δυόμιση χιλιάδες συνάδελφοι μουσικοί του δρόμου που αφαιρέθηκαν, καθώς και να παρθεί πίσω το απαράδεκτο μέτρο της απαγόρευσης μουσικής στους χώρους της εστίασης που ανοίγει από τις 3 Μάη!

Η Κυβέρνηση φρόντισε αυτές τις γιορτινές μέρες να αφήσει εμάς και τις οικογένειές μας χωρίς την επιδότηση, παρόλο που μας δήλωσαν ότι θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάη. Επιπλέον-τη στιγμή που αρκετοί συνάδελφοι ήταν έτοιμοι να εργαστούν-με την απαγόρευση της εργασίας μας φαίνεται ότι μπροστά μας θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Απαντάμε οργανωμένα και συλλογικά!

Μόνη διέξοδος είναι η ενίσχυση της συλλογικής μας δράσης, της συσπείρωσης στο Σωματείο μας και της ανάπτυξης αγώνων απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές που στηρίζουν τα μεγάλα συμφέροντα. Γνωρίζουμε από την προηγούμενη κρίση, ποιος πλήρωσε και την κρίση και την ανάπτυξη".

Δείτε την προαναγγελία της μουσικής δράσης:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ