Νικόλας Γιατρομανωλάκης: "Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια!"

Newsroom
Newsroom

Υπάρχουν σχέδια και κάποια αφορούν και την Κρήτη, είπε ο Υπουργός

Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια για κανένα και σε καμία εποχή" - είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι παρά τα προβλήματα των τελευταίων δύο ετών, έχει εκπονηθεί ένας σχεδιασμός με ορίζοντα το 2030 και αυτός θα αποδώσει καρπούς.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης μιλώντας στα Livetalks - Θέμα Κρήτης 103,1 είπε ότι το υπουργείο Πολιτισμού είδε και την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, ως ευκαιρία να προωθηθούν θέματα που είχαν βαλτώσει ή για τα οποία υπήρχαν αντιδράσεις. Παράλληλα αναφέρθηκε στη στήριξη των καλλιτεχνών, των δομών σύγχρονου πολιτισμού κι επεσήμανε ότι η μάχη είναι καθημερινή.

Απέδωσε μεγάλη βαρύτητα στη στήριξη προγραμμάτων, δομών και φορέων της περιφέρειας λέγοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει εκπονήσει τέτοια σχέδια κάποια εκ των οποίων αφορούν και την Κρήτη.

Αναφερόμενος στο επικείμενο ταξίδι του στην Κρήτη ο κ.Γιατρομανωλάκης απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο πρόγραμμα χειροτεχνίας που θα συνδέσει την Τέχνη με την Κοινωνία και την Παραγωγή, ενώ ερωτηθείς για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου είπε ότι ο ίδιος θα επισκεφτεί το δήμο Ηρακλείου, αλλά δεν έχει υποβάλει καμία πρόταση η Λότζια σχετικά με τη στήριξη ή άλλη ιδέα στήριξής του.

Ακούστε τι είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού στον Κώστα Μπογδανίδη:

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την πρωτοβουλία Cretalive Εν Δράσει

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ