Ντέιβιντ Μπόουι: Έρχεται νέο άλμπουμ με ακυκλοφόρητα τραγούδια του

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει μαζί με ένα picture disc του «The Man Who Sold the World»

Μία νέα συλλογή με 21 ακυκλοφόρητα κομμάτια του Ντέιβιντ Μπόουι πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 28 Μαΐου με τον τίτλο «The Width of a Circle», με αφορμή την επανακυκλοφορία του «The Man Who Sold The World». Τα κομμάτια του άλμπουμ είναι όλα ηχογραφημένα το 1970, δηλαδή την εποχή της κυκλοφορίας του LP.

Πέρα από τα ακυκλοφόρητα κομμάτια («Waiting for the Man» των Velvet Underground και «The Width of a Circle»), που δε συμπεριλήφθηκαν στο «The Man Who Sold The World», θα περιέχονται τα «The Prettiest Star», «London Bye, Ta-Ta», «Memory of a Free Festival», «All the Madmen» και «Holy Holy» σε εναλλακτικά remixes, τα οποία έχει επιμεληθεί ο παραγωγός και φίλος του Ντέιβιντ Μπόουι, Τόνι Βισκόντι.

Η έκδοση θα κυκλοφορήσει σε έξι μέρη ως συνέχεια της σειράς «Brilliant Live Adventures», που παρουσίαζε τις συναυλίες του τραγουδιστή κατά τη δεκαετία του 1990. Επιπρόσθετα, θα περιέχει τα πέντε τραγούδια, που παρουσίασε ο Ντέιβιντ Μπόουι στην εμφάνιση του για το BBC στο έργο «Pierrot in Tourquoise (ή, The Looking Glass Murders)», όπου είχε ρόλο σε μια παντομίμα.

Το εν λόγω τηλεοπτικό πρόγραμμα, που μεταδόθηκε το 1970, προκάλεσε εντυπώσεις στο κοινό, καθώς θεωρήθηκε "περίεργο". Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον μίμο Λίντσεϊ Κεμπ και παρουσίαζε τα πρώτα στάδια της εξέλιξης του Ντέιβιντ Μπόουι σε καλλιτέχνη.

Αναφερόμενος στην συνεργασία τους, ο Λίντσεϊ Κεμπ, δήλωσε: «Ακόμη και πριν τη συνάντηση, ο Ντέιβιντ κι εγώ είχαμε νιώσει την ανάγκη να δουλέψουμε μαζί. Είχα ταυτιστεί με τα τραγούδια του και είχε δει τις περφόρμανς μου και είχε ταυτιστεί με τα τραγούδια μου. Τραγουδούσα με το σώμα μου τα τραγούδια της ζωής μου· τραγουδούσε, υπέροχα με τη φωνή του, τα τραγούδια της ζωής του και υποθέσαμε ότι με το να τα βάλουμε και τα δύο μαζί το κοινό δεν θα μπορούσε παρά να σαγηνευτεί. Με άλλα λόγια, ένα “ διπλό” τζιν είναι μια χαρά, αλλά δύο είναι ακόμα καλύτερα».

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ