Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μιλάει για τους ... "Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες"

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μιλάει για τους ... "Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες"

Τί είπε ο γνωστός ηθοποιός για την παράσταση που παρουσιάζεται στο Ηράκλειο

Της Πηνελόπης Μασούρη

Η θρυλική κωμωδία ''Η Νεράιδα και το Παλληκάρι'' περιοδεύει στην όμορφη Κρήτη για λίγες μόνο παραστάσεις στο Ηράκλειο στο κινηματο/θεατρο AΣΤΟΡΙΑ από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου και στη συνέχεια στα Χανιά στο MEGA PLACE στις 23 και 23 Μαρτίου.

Συναντήσαμε το ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που ενσαρκώνει το ρόλο του πάτερα Φουρτούνακη σε άπταιστα κρητικά λίγες ώρες πριν πετάξει για το Ηράκλειο και μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις,εμπειρίες και συναισθήματα...

##1.Συχνά μιλάτε ανοιχτά για όσα ζήσατε ,τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε,τις ανθρώπινες αδυναμίες σας που ξεπεράσατε.Αναφέρεστε στην υστερική γιαγιά σας που σας έκανε τον βίο αβίωτο,τον τζόγο....

## Θα μπορούσα να τα αποκρύψω, ενίοτε αυτά αποτελούν βορά των δημοσιογράφων εις βάρος μου, αλλά τα θεωρώ πράγματα συνηθισμένα και χρησιμοποιώ τις προσωπικές μου ιστορίες για να κάνω και λίγο κήρυγμα,να νουθετήσω και να παραδειγματισω εκ του αποτελέσματος.

##2.Πάντως επειδή ανοίγεστε,ταυτιζόμαστε μαζί σας.

##Δεν μου αρέσει να αναθεματίζω για ανθρώπους που έχουν φύγει,δεν μου αρέσει να λέω τι τράβηξα και τι έπαθα έστω κι αν πέρασα τραγικά. Εκείνα τα χρόνια δέσποζε η πείνα,η δυστυχία ήταν αφόρητη,όλα ήταν διαφορετικά,δεν συγκρίνεται με τώρα,η ζωή ήταν ισοπεδωτική,δεν υπήρχαν τα προβλήματα των ναρκωτικών το 90% ήταν λαϊκός κόσμος,οι πλούσιοι εξαιρέσεις,ήταν ένα μαγγανοπηγαδο,όλα τα προβλήματα διογκώνονταν και θα έλεγα ότι μεγάλωσα μέσα στη σχιζοφρένεια της γιαγιάς,δύσκολα θα υπάρξει ταύτιση με κάποια κατάσταση σήμερα, πάνε αυτά...

##3. Έχετε πει ότι ήσασταν παιδί ενός πολέμου παιδί της κακουχίας...

##Οι μνήμες του πολέμου,ενός εμφυλίου είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου,είδα Γερμανούς, Εθνικόφρονες Ελασίτες να λεηλατούν τα σπίτια μας,ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος με σημάδεψε και ανατρέχω πλέον συχνά στο youtube για να ανακεφαλαιωσω,θέτω υπαρξιακά ερωτήματα όπως το γιατί να φεύγουν τόσες ψυχές που έχουν δεσμούς,συναισθήματα σαν να ναι μυρμήγκια.

##4.Διαισθάνεστε ότι σήμερα αιωρείται μια εν δύναμη συνθήκη πολέμου ;

##Όχι,δεν το νομίζω,αλλά επειδή έζησα την πείνα της κατοχής σαν συνειρμός μου έρχεται και σήμερα όταν βλέπω στην Αθήνα ανθρώπους να ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια,όπως πρίν εξήντα χρόνια.Μια σωστή κυβέρνηση θα τίναζε τα πάντα στον αέρα. Εαν δεν κοίταζε βεβαία ο κάθε πολιτικός την καρέκλα του αλλά το συμφέρον του λαού του που πριν τις εκλογές είναι ο κυρίαρχος και μετά γίνεται ο υποδυναμος. Δυστυχώς η κατάσταση γίνεται όλο και πιο αιχμηρή.

##5.Θα γράφατε ξανά τις ανθρώπινες ιστορίες σήμερα ;

##Έχω πολλά σενάρια φυλαγμένα στο συρτάρι.Οι παραγωγοί όμως ζητούν οτιδήποτε μπορεί να διασκεδάσει τον κόσμο,ο προβληματισμός δεν ευνοείται αντίθετα διαλέγονται έργα εύπεπτα που προσελκύουν πολύ κόσμο για να τον διασκεδάσουν.

##6.Κάνατε ταινίες,γράψατε μεγάλη πορεία. Πως αισθάνεστε για αυτό ;

## Πολυ τυχερός! Πέρασα από τον Κουν.Μαζί του έπαθα εξάρτηση κι αγάπησα το Θέατρο,συνεργάστηκα με σπουδαίους σκηνοθέτες,οι ταινίες που έπαιξα δοξάστηκαν εν ζωή.Είχα δύναμη και ταλέντο να κρατήσω στο ύψος τους σπουδαίους και δύσκολους ρόλους.Ήταν παράδεισος το σινεμά για μένα,δεν θα ξανάρθει αυτή η αίσθηση,χάθηκε μαζί με τα χρόνια της αθωότητας.

##7.Τι θυμάστε από τις περιοδείες σας στην Κρήτη ;

##Έχω κάνει σαράντα περιοδείες στο νησί. Από μωρό μαζί με τον πατέρα μου,τραγουδιστή της οπερέτας και τα μπουλούκια,με την Αλίκη το 1962 και έχω ζήσει ωραίες στιγμές. Είναι τόσο φιλόξενος λαός οι Κρητικοί ξεχνάς να βάλεις το χέρι στη τσέπη,περπατάς στο δρόμο και σου φωνάζουν "Ει Κωνσταντίνου έλα να πιείς ρακί".Στη περιοδεία που ξεκινάμε από το Ηράκλειο σήμερα είναι πουλημένα το 90% των εισιτηρίων.

##8.Πως αποκτήσατε την υπέροχη προφορά του ρόλου σας σαν Φουρτούνακη στο έργο ;

##Την αφουγκράστηκα,την επεξεργάστηκα και την αφομοίωσα και η μίμηση ήρθε αυθόρμητα!

##9.Όταν βγήκε η ταινία με την Αλίκη την είδατε ;

##Δεν την αξιολόγησα σωστά τότε τη θεώρησα φολκλόρ αλλά έκανα μεγάλο λάθος,τώρα βλέπω ότι είναι μια εξαιρετική ηθογραφία και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μπεις στο πετσί του ρόλου σου.

##10.Απ την Αλίκη τι θυμάστε ;

##Ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας με ένα λαμπρό άστρο πάνω της. Πάντα γεμάτη ενεργεία και ζωή,μεγαλόκαρδη,δοτική.

##11.Πως αισθάνεστε μες την κρητική φορεσιά ;

##Πολυ καλά. Είναι η δεύτερη φορά μετά την τηλεοπτική "Μουρμούρα" που φοράω αυτά τα ρούχα που έχουν χιλιόμετρα ιστορίας!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ