Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Γιάννης Βάρδας"

Newsroom
Newsroom

Γιάννης Βάρδας, ο λαϊκός βάρδος του Λασιθίου, που στις μαντινάδες του υμνεί τον Πυθαγόρα και τον Ηράκλειτο

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 23.00 στον υπαίθριο χώρο του Τζαμιού, στην Ιεράπετρα, κάνει πρεμιέρα το 43 λεπτών έγχρωμο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σταμέλου που έχει τίτλο «Γιάννης Βάρδας», στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ιεράπετρας.

Ο Γιάννης Βάρδας, όπως είναι γνωστό, είναι ένας από τους τελευταίους αυθεντικούς δημιουργούς της Κρητικής Παράδοσης. Ένας «πρωτομάστορας» της Κρητικής μουσικής παράδοσης. 

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον ποιητή και στιχουργό της Ανατολικής Κρήτης, έναν βοσκό και ταυτόχρονα έναν αυθεντικό λαϊκό καλλιτέχνη, που συνεχίζει μια παράδοση στην ποίηση και την παραδοσιακή μουσική που μας έρχεται από τα βάθη των αιώνων. 

Στο ντοκιμαντέρ, εκτός από τον Γιάννη Βάρδα, εμφανίζονται και μιλούν γι’ αυτόν ο φιλόλογος Γιάννης Χρονάκης, ο ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός και συγγραφέας Γιώργος Βιτώρος, η Δρ Φιλολογίας και συγγραφέας Αταλάντη Μιχελογιαννάκη και ο ερευνητής της Κρητικής Μουσικής και δεξιοτέχνης του βιολιού Βαγγέλης Βαρδάκης.

Το ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ θα προβληθεί και πάλι την Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 22.45, στο χώρο του Τελωνείου Παχειάς Άμμου.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ