Σε Β' έκδοση το πρώτο Ημερολόγιο του Νίκου Καζαντζάκη για το Άγιον Όρος

Σε Β' έκδοση το πρώτο Ημερολόγιο του Νίκου Καζαντζάκη για το Άγιον Όρος

Το βιβλίο παρουσιάζει στο ευρύ κοινό ένα από τα παλαιότερα σημειωματάρια-ημερολόγια του συγγραφέα

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία της Β΄ έκδοσης του πρώτου Ημερολογίου του Νίκου Καζαντζάκη που εκδίδεται αυτούσιο. Πρόκειται για το προσωπικό Ημερολόγιο του συγγραφέα από την πρώτη, ιστορική πλέον, περιήγησή του στο Άγιον Όρος με τον Άγγελο Σικελιανό στα τέλη του 1914. 

Το βιβλίο παρουσιάζει στο ευρύ κοινό ένα από τα παλαιότερα σημειωματάρια-ημερολόγια του συγγραφέα, το οποίο εκδίδεται στο σύνολό του εκατό και πλέον χρόνια μετά την αρχική δημιουργία του. Την εισαγωγή, τα σχόλια και την επιμέλεια του συνόλου της έκδοσης υπογράφουν η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Χριστίνα Ντουνιά και η υποψήφια διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη του Αρχείου του Μουσείου Καζαντζάκη, Παρασκευή Βασιλειάδη.

Η πρώτη έκδοση του ημερολογίου που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2020 γνώρισε αμέσως τεράστια ανταπόκριση τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από τους ειδικούς ερευνητές του έργου του συγγραφέα, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έχουν αφιερώσει πλήθος κριτικών αποτιμήσεων στον Τύπο, με αποτέλεσμα την εξάντληση των αντιτύπων της έκδοσης τρεις μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία της. Έτσι το Μουσείο Καζαντζάκη ανταποκρινόμενο στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση αποφάσισε την επανέκδοσή του.

Το Μουσείο Καζαντζάκη επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του τόσο στο κοινό και τους κριτικούς που υποδέχτηκαν με εγκωμιαστικά σχόλια την εκδοτική αυτή προσπάθεια, όσο και στις Εκδόσεις Καζαντζάκη και τη διευθύντριά τους κα Νίκη Σταύρου, για την ευγενική παραχώρηση της άδειας έκδοσης, αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης που ανέλαβε τα έξοδα της έκδοσης εξασφαλίζοντας την ευρύτερη διάθεση του βιβλίου στην ερευνητική κοινότητα, τους μελετητές και τους αναγνώστες του έργου του Νίκου Καζαντζάκη. 


Περισσότερα για τις εκδόσεις του Μουσείου https://www.kazantzaki.gr/gr/publications

Βιβλίο Καζαντζάκη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ