Στην “Κωνσταντινουπολειάδα” της Νέας Χώρας, τα “Γράμματα της Παναγίας”

Newsroom
Newsroom

Το Σάββατο 08 Απριλίου

“Τα Γράμματα της Παναγίας” του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, που εκδόθηκαν σε βιβλίο το 2013 από την Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και τα έσοδα από τις πωλήσεις του διατίθενται για τις ανάγκες του Αννουσακείου Ιδρύματος, θα παρουσιαστούν  κι εφέτος, το Σάββατο, 8 Απριλίου και ώρα 19.30, στην “Κωνσταντινουπολειάδα” της Νέας Χώρας, από την Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την Ομάδα Λόγου και Τέχνης “ΕΥ-πλους”. 

      Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίζει ο δάσκαλος Γιώργος Κανδαράκης, θα αρχίσει με απαγγελία του ποιήματος του Κώστα Βάρναλη “Η μάνα του Χριστού”, από την τ. σχολική σύμβουλο, θεατρολόγο, συγγραφέα Αγγέλα Μάλμου, ενώ τα έξι (6) γράμματα, στα οποία η Παναγία απευθύνεται στον γιο της και εκφράζει τα που έζησε και ένιωσε μέρα τη μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, διαβάζουν οι: Ρούλα Μουστάκα (δασκάλα), Δήμητρα Νικητοπούλου (δασκάλα), Τόνια Σκουλά  (δασκάλα), Τόνια Καπετανάκη (δασκάλα), Σοφία Κοκολογιάννη (δασκάλα) και Αθηνά Ντούλια (σύμβουλος Εκπαίδευσης). 

Η Εκδήλωση θα είναι διανθισμένη με Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, που θα αποδώσει Χορός Ιεροψαλτών  (Χοράρχης ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής  Αντώνιος Κλουβιδάκης).

Να σημειωθεί ότι “Τα Γράμματα της Παναγίας” παρουσιάστηκαν, πριν ακόμα γίνουν βιβλίο, από τον  Σύλλογο Διδασκόντων του 5ου Δημ. Σχ. Χανίων το 2004, πάλι στην “Κωνσταντινουπολειάδα” και  στην Τριμάρτυρη Χανίων από το ΔΗΠΕΘΕΚ, το 2008, για να άκολουθήσουν, μετά την έκδοση άλλες εννέα (9) παρουσιάσεις – στην Κίσαμο από την Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και στην Αλεξανδρούπολη από την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, οι δυο πρώτες. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ