Συναυλία με έργα του Παύλου Βλαστού στην Φορτέτζα Ρεθύμνου

Για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνεται την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην Φορτέτζα Ρεθύμνουσυναυλία με έργα του Παύλου Βλαστού με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του (1926-2026). 

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης επισημαίνονται τα εξής:

«Ο Παύλος Βλαστός, ο πατέρας της Κρητικής λαογραφίας, αποτελεί την παλαιότερη , σπουδαιότερη και συστηματικότερη πηγή της Κρητικής μουσικής .Στο αρχείο του κατέγραψε με την βυζαντινή παρασημαντική, τις μελωδίες τραγουδιών και σκοπών που έχουν τις ρίζες του στα βάθη των αιώνων του μουσικού πολιτισμού του νησιού μας.

Στις 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην Φορτέτζα Ρεθύμνου,  ο Δημήτρης Σγουρός με τους συνεργάτες του, θα μας ζωντανέψουν ακούσματα από το αρχείο του και η Χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής «Παύλος Βλαστός», θα αποδώσει τα μοναδικά τραγούδια από το αρχείο το  τα οποία  δημοσιεύτηκαν στο μουσικό περιοδικό «Φόρμιγγα»

Image
Παύλος Βλαστός, Συναυλία

Διοργάνωση: Χορωδία και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «Παύλος Βλαστός»

Συνδιοργάνωση: Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Αμαρίου, Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνου»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση