Συναυλία με τους Ross Daly, Κέλυ Θωμά και Pedram Khavarzamini

Newsroom
Newsroom

Στο καφέ του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων!

Αυτή την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 19:00 μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση από τους Ross Daly, Κέλυ Θωμά και Pedram Khavarzamini στο καφέ του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων!

Οι τρεις διεθνούς φήμης μουσικοί αποτελούν ένα ιδιαίτερο και κάπως ασυνήθιστο τρίο. Κεντρικό στοιχείο στη μουσική τους είναι η πλοκή μεταξύ των τοξοτών οργάνων. Η λύρα που παίζουν ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά, στις παραδόσεις όπου τη συναντάμε, συνήθως υπάρχει ως ένα σόλο όργανο και είναι πολύ σπάνιο να παίζουν δυο λύρες μαζί. Πλάι στις λύρες, υπάρχει και το tombak του Pedram Khavarzamini, ένα κρουστό όργανο του Ιράν που είναι το κύριο ρυθμικό όργανο της Περσικής κλασικής μουσικής. Το Tombak λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων και της πολύ ανεπτυγμένης ρυθμικής παράδοσης της χώρας του προσαρμόζεται εύκολα σε άλλες μουσικές. Ο Pedram Khavarzamini θεωρείται από τους κορυφαίους εκπροσώπους του οργάνου αυτού σήμερα και έχει παίξει με ένα πολύ ευρύ γκάμα μουσικών από όλο τον κόσμο.
    

Η μουσική που θα παίξουν είναι συνθέσεις του Ross Daly και της Κέλυς Θωμά και ανήκει σε αυτό που ονομάζει ο Ross Daly σύγχρονη τροπική μουσική, ένα είδος που αντλεί και συνδυάζει στοιχεία και εμπνεύσεις από τις μεγάλες τροπικές μουσικές παραδόσεις του κόσμου σε ένα άκουσμα ταυτόχρονα σύγχρονο και διαχρονικό.

Τηλέφωνο κρατήσεων 6978111251

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο καφέ του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων στη Χαλέπα!
Είσοδος 12€

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ