Τον Οκτώβριο στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων η έκθεση: «John Craxton: Μια ελληνική ψυχή»

Παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη

Στα εγκαίνια της έκθεσης «John Craxton: Μια ελληνική ψυχή», που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, χθες, Τρίτη 12/04/2022. Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης και ο Αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, ενώ «παρών» ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Η έκθεση «John Craxton: Μια ελληνική ψυχή», η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του φιλέλληνα ζωγράφου, John Craxton (1922-2009), πραγματοποιείται με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του καλλιτέχνη και συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη, τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το ίδρυμα Craxton, με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης.

έκθεση

Αφετηρία της έκθεσης αποτελεί το Μουσείο Μπενάκη, πριν η έκθεση «ταξιδέψει» για τα Χανιά τον Οκτώβριο -τόπο που επέλεξε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης για μόνιμη κατοικία του- για να παραμείνει στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 και να παρουσιαστεί τελικά στο Λονδίνο. 

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσείο Μπενάκη, επεσήμανε: «Η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική ψυχή" που εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη και θα φιλοξενηθεί το φθινόπωρο στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων αποτελεί έναν φόρο τιμής σε έναν διεθνή καλλιτέχνη, που εικονογράφησε τον κόσμο μας, φωτίζοντας τον με το δικό του φως» και συμπλήρωσε πως «τα τελευταία 2,5 χρόνια ως Δημοτική Αρχή αποδείξαμε ότι ο πολιτισμός είναι για εμάς ανάγκη έκφρασης, δημιουργίας αλλά και ένα αναπτυξιακό εργαλείο, ένα στοίχημα ότι τα Χανιά μπορούν να διοργανώνουν μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα».

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Ian Collins.

έκθεση


έκθεση

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, για την συνέντευξη τύπου και τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ζωγράφου Τζον Κράξτον.

εκθεση

Ο Νίκος Καλογερής και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης συζήτησαν αναλυτικά με την διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη για επόμενες συνεργασίες στον τομέα του πολιτισμού που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο τα Χανιά ως πολιτιστικό προορισμό αλλά και θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του σημαντικού πολιτιστικού πλούτου των Χανίων. Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης και ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Δημήτρης Μιχελογιάννης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ