Το Υπουργείο Πολιτισμού για τον τάφο του Αντώνη Φ. Παπαδάκη

Το Υπουργείο Πολιτισμού για τον τάφο του Αντώνη Φ. Παπαδάκη

Κάνει λόγο για "μυθεύματα", χωρίς καμία αναφορά στην απόφαση του Δήμου Αθηναίων

"Ουδέποτε ετέθη θέμα αποχαρακτηρισμού του ταφικού μνημείου του Αντωνίου Φ. Παπαδάκη, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και στην Κρήτη γύρω από το θέμα αυτό, με αφορμή σχετική απόφαση του Δήμου Αθηναίων.

"Ουδέποτε ετέθη θέμα αποχαρακτηρισμού του, καθώς η μόνη περίπτωση αποχαρακτηρισμού μνημείου που προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι για "πλάνη περί τα πράγματα". Κάτι τέτοιο προφανώς δεν υφίσταται στην περίπτωση του μνημείου του Α. Φ. Παπαδάκη, το οποίο κοσμείται με γλυπτική σύνθεση του Λεωνίδα Βρούτου. Οι όποιες αναφορές σε αποχαρακτηρισμό του μνημείου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι απλώς μυθεύματα", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.
 

Υπενθυμίζεται ότι ο σάλος γύρω από την απόφαση του Δήμου, προκλήθηκε ακριβώς γιατί πρόκειται για ένα ιστορικό μνημείο στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.
Πρόκειται για τον τάφο ενός από τους σημαντικούς ανθρώπους της Κρήτης του 19ου αιώνα, ευεργέτη του Λασιθίου- καταγόταν από το Ψυχρό- του Ηρακλείου, αλλά και της χώρας ολόκληρης!


Δείτε επίσης:

Ο τάφος του αγωνιστή Παπαδάκη, το διατηρητέο και ο....Φουρθιώτης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ