Ουκρανία-G7: Συζήτηση για την ανάκαμψη της ουκρανικής οικονομίας από τον πόλεμο

Newsroom
Newsroom

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιγκάλ δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συζήτησαν «πρακτικά βήματα» για να βοηθήσουν την Ουκρανία να ανακάμψει από τον πόλεμο με τη Ρωσία.

«Η Ουκρανία προστατεύει ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Η υποστήριξη των εταίρων θα επιταχύνει τη νίκη μας», έγραψε στο Twitter χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

«Παρά τις προσπάθειες της Ρωσίας να καταστρέψει την οικονομία μας, μαζί θα νικήσουμε!»

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η κυβέρνηση είπε ότι ο Σμιγκάλ ζήτησε επίσης περισσότερη οικονομική βοήθεια για να καλύψει το μηνιαίο έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ουκρανίας, ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στους επόμενους τρεις μήνες για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες. Για εμάς, αυτό είναι εξίσου σημαντικό με τα όπλα που παρέχετε για την καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας», ανέφερε ο Ουκρανός πρωθυπουργός στην ανακοίνωση.

Χαιρέτισε επίσης την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παράσχει στην Ουκρανία 9,51 δισεκατομμύρια δολάρια σε μακροοικονομική χρηματοδοτική συνδρομή.

Η Ουκρανία ελπίζει επίσης σε μια γρήγορη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με ένα πακέτο βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων έως και 9 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να διατεθούν στον προϋπολογισμό, ανέφερε η ανακοίνωση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ