Γιώργος Πιτσούλης: ένας μαχητής κατά του καρκίνου του μαστού

Ποιος δεν έχει δει την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας να «οργώνει» όλο το νησί και να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες πρόληψης στις γυναίκες;

Πολλοί γνωρίζουν το γιατρό Γιώργο Πιτσούλη από διάφορες θέσεις ευθύνης που έχει υπηρετήσει ,ιδιαίτερα στην αυτοδιοίκηση και στον εθελοντισμό, έχοντας τα τελευταία χρόνια προσφέρει σημαντικό έργο με τη θεσμική ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Πρόληψης και Κινητών Μονάδων.   

Οι γυναίκες του νησιού όμως ξέρουν το δικό τους άνθρωπο, τον ακτινολόγο υπεύθυνο της καμπάνιας της Περιφέρειας Κρήτης  "Είναι στο Χέρι Μου"  που για πολλά χρόνια υπηρετεί την πρόληψη και ιδιαίτερα στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Ποιος δεν έχει δει την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας να «οργώνει» όλο το νησί και να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες πρόληψης στις γυναίκες. Σε κάθε γειτονιά σε κάθε χωριό σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς της κοινωνίας, πάντα με καλή διάθεση υπηρετώντας το όραμα της πρόληψης.   

Πιτσούλης Μαστογράφος

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες εξετάστηκαν και κάποιες από αυτές σώθηκαν λόγω της έγκαιρης διάγνωσης εξ αιτίας της επίσκεψης της κινητής μονάδας μαστογράφου.   

Όπως ο ίδιος λέει σε όλους τους τόνους ΄΄δε θα σταματήσω ποτέ αυτό το ταξίδι,  γιατί πιστεύω ότι  πρόληψη και ο προσυμπτωματικός έλεγχος μπορεί  να νικήσει  τον καρκίνο του μαστού. Ενώ  χαρακατηριστικά είχε πει: «ο κόσμος αλλάζει, τα όνειρα στενεύουν, η ελπίδα θαμπώνει  όταν ο ναός της ψυχής, το σώμα, κλονίζεται  .Η ταραχή γίνεται πιο μεγάλη όταν βάλλεται ένα από τα θεμέλια της γυναικείας ταυτότητας που συμβολίζει την μητρότητα την θηλυκότητα την φροντίδα».    

Ο αγώνας όμως είναι διαρκής.Η πρόληψη είναι στάση ζωής, Νίκη ζωής  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ