Ιράν: Αιματηρή καταστολή διαδηλώσεων για την τιμή της βενζίνης

Δύο νεκροί και δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών - Σε σφοδρή ύφεση η ιρανική οικονομία

Από την έναρξη του κύματος διαμαρτυρίας, το βράδυ της Παρασκευής (15.11.2019), δεκάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τον Τύπο του Ιράν.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Isna” έκανε λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα, όμως το “black out” στην ενημέρωση καθιστά δύσκολη την εκτίμηση της κατάστασης σε ολόκληρη την χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι το Κράτος απέναντι στις ταραχές δεν πρέπει να επιτρέψει την επικράτηση της ανασφάλειας στην κοινωνία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής (17.11.2019).

Η λαϊκή οργή προκλήθηκε από την μεγάλη αύξηση των τιμών της βενζίνης που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή (15.11.2019) από την κυβέρνηση.

Ο Χασάν Ροχανί δικαιολόγησε και πάλι το μέτρο εξηγώντας ότι το Κράτος δεν έχει άλλη λύση για να υποστηρίξει “τις οικογένειες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος που υποφέρουν από την οικονομική κατάσταση που προκλήθηκε από τις αμερικανικές κυρώσεις” κατά του Ιράν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ