Οι ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στην Κίνα, το Ελ Σαλβαδόρ απαγορεύει την είσοδο σε Κινέζους τουρίστες

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για την Κίνα στη βαθμίδα 4 της κλίμακας

Μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κηρύξει κατάσταση παγκόσμιου συναγερμού για τον νέο κοροναϊό, η μία μετά την άλλη οι χώρες προχωρούν σε ταξιδιωτικές οδηγίες, αναστέλλουν τις πτήσεις προς την Κίνα ή και απαγορεύουν προσωρινά την είσοδο Κινέζων τουριστών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για την Κίνα στη βαθμίδα 4 της κλίμακας- την ανώτερη στην οποία κατατάσσονται χώρες, όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη χώρα εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί νέος κορωνοϊός. «Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις χωρίς προειδοποίηση ή πολύ γρήγορα», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που υπενθυμίζει επίσης ότι έχουν μειωθεί οι συνδέσεις προς και από την Κίνα από εταιρείες του τομέα των μεταφορών.

Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Αμερικανοί που βρίσκονται ήδη στην Κίνα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα. Το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε εξάλλου στη βαθμίδα 4 της κλίμακας, το υψηλότερο, όπου κατατάσσονται χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν. Η Ουάσινγκτον είχε ήδη αυξήσει το επίπεδο συναγερμού τη Δευτέρα, καλώντας τους Αμερικανούς να αποφεύγουν να πηγαίνουν στην Κίνα.

Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά την είσοδο στην επικράτεια της χώρας της κεντρικής Αμερικής όλων των ταξιδιωτών από την Κίνα. «Αναστείλαμε την είσοδο στη χώρα επιβατών προερχόμενων από την Κίνα. Ελπίζουμε πως θα είναι προσωρινό μέτρο», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Ναγίμπ Μπουκέλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Σαν Σαλβαδόρ.

Ο Μπουκέλε θύμισε ότι εξαιτίας της κατάστασης που προκαλεί η επιδημία, στο Σαλβαδόρ έχει τεθεί σε ισχύ προληπτικά υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι σαλβαδοριανές υγειονομικές αρχές έχουν εντείνει την επαγρύπνησή τους στα χερσαία σύνορα και στα αεροδρόμια. Έτσι, χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες για να εντοπίζουν ανθρώπους που έχουν υψηλό πυρετό, ένα από τα συμπτώματα του ιού.

Προς το παρόν οι αρχές του Σαλβαδόρ δεν έχουν καταγράψει κανένα επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ