Αχιλλέας Γκίκας: Όχι εφησυχασμός από το χαμηλό ιικό φορτίο

Αχιλλέας Γκίκας: Όχι εφησυχασμός από το χαμηλό ιικό φορτίο

Η Ελλάδα και η Κρήτη ειδικότερα έχουν χαμηλό ιικό φορτίο κοροναϊού, ωστόσο πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα βασικά μέτρα που απαιτούνται βοηθώντας όλοι να περάσουμε ένα καλοκαίρι με όσο γίνεται λιγότερα προβλήματα. Αυτό τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας.

Γκίκας

Το “κλειδί” βρίσκεται στις ΜΕΘ

Ο κ. Γκίκας σημείωσε ότι το ζητούμενο από το σύστημα υγείας είναι να μπορέσει, αν χρειαστεί, να διαχειριστεί σοβαρά περιστατικά που πρέπει να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ το επόμενο διάστημα που αρχίζει η τουριστική σεζόν. "Το “κλειδί” βρίσκεται στον αριθμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας" υπογράμμισε. Ο καθηγητής είπε ότι αυτό που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε τις αποστάσεις, να πλένουμε πολύ συχνά τα χέρια μας και να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει κόσμος.

“Θα πήγαινα σε ξενοδοχείο που τηρεί όλα τα μέτρα”

Στο ερώτημα της εφημερίδας, αν ο ίδιος θα πήγαινε φέτος διακοπές μένοντας σε ξενοδοχείο, είπε: “Ναι, θα έκανα διακοπές αρκεί να ήξερα ότι το ξενοδοχείο τηρεί σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μπορούμε να κάνουμε χωρίς πρόβλημα τις διακοπές μας αποφεύγοντας τον συνωστισμό και τηρώντας όσα είπαμε παραπάνω. Προσοχή χρειάζεται αλλά όχι τέτοια που να μας εμποδίζει να απολαύσουμε το καλοκαίρι”.

Πηγή: Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ