Διεθνές συνέδριο, στο Ηράκλειο, με θέμα: “From Implantation to Early Pregnancy”

Ιουλία Καρουζάκη
Ιουλία Καρουζάκη
Διεθνές συνέδριο, στο Ηράκλειο, με θέμα: “From Implantation to Early Pregnancy”

Κορυφαίοι επιστήμονες θα αναφερθούν σε αμφιλεγόμενα ιατρικά ζητήματα και τεχνικές αναφορικά με την ανθρώπινη αναπαραγωγή.

Διεθνές συνέδριο από την εταιρεία SSRHR με θέμα: “From Implantation to Early Pregnancy” πρόκειται να πραγματοποιηθεί, 8-10 Νοεμβρίου, στο Ibis Central Hotel , στο Ηράκλειο, υπό την προεδρεία του καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντή της Μ/Γ κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Αντώνη Μακρυγιαννάκη.

Σαράντα ξένοι κι Έλληνες κορυφαίοι επιστήμονες συμμετέχουν ως ομιλητές με στόχο την παροχή τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης όσον αφορά στην γονιμότητα, την διατήρησή της γονιμότητας (Fertility Preservation), την πρόληψη των επαναλαμβανόμενων αποβολών (Recurrent Miscarriages ), το παιδί τριών γονέων μέσω της τεχνικής της μεταφοράς μιτοχονδρίων (Mitochondrial Transfer) αλλά και την αξιολόγηση της γυναίκας πριν προβεί στην διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (IVF) .

Ιδιαιτερότητα του συνεδρίου- που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας- αποτελεί η απόπειρα των καταξιωμένων επιστημόνων να τεκμηριώσουν τις θέσεις τους αναφορικά με αμφιλεγόμενα ιατρικά ζητήματα και τεχνικές που βρίσκονται σε «γκρίζα» ζώνη και αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Η τεχνική “Μitochondrial Transfer” είναι ένα χαρακτηριστικό τέτοιο ζήτημα καθώς γεννά ηθικά και νομικά διλήμματα για την εφαρμογή της, διχάζοντας την επιστημονική κοινότητα . Η τεχνική αυτή είναι γνωστή για τη γέννηση του «μωρού των τριών γονέων» , καθώς συνδυάζει το DNA τριών ατόμων για την επίτευξη κύησης χωρίς να «μεταδοθούν» γονίδια υπεύθυνα για την εκδήλωση μιτοχονδριακών νοσημάτων. Η τεχνική επιτυγχάνεται αντικαθιστώντας τα «κακά» μιτοχόνδρια στο ωάριο της μητέρας, με υγιή μιτοχόνδρια από ωάριο προερχόμενο από γυναίκα-δότρια.

Για το "Ενδομήτριο στρες" θα μιλήσει ο καθηγητής Παιδιατρικής κι Ενδοκρινολογίας Γεώργιος Χρούσος, ένα ακόμη ενδιαφέρον ζήτημα. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως το στρες μέσα στην μήτρα μπορεί να επηρεάσει την μετέπειτα ιδιοσυγκρασία του ατόμου ,την ανάπτυξη , την μαθησιακή εικόνα , το συναισθηματικό στρες κ.α
*Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα του συνεδρίου.Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ