«Έχουμε στη φαρέτρα μας πιο αυστηρά μέτρα»

«Έχουμε στη φαρέτρα μας πιο αυστηρά μέτρα»

Γκ. Μαγιορκίνης στο Livetalks: «Lockdown σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε στην ατομική ευθύνη».

 

«Η επιδημία κινείται με δυναμική 2ου κύματος» τόνισε μιλώντας στο Livetalks και την εκπομπή «Όρεξη έχεις πρωι – πρωί», ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως τόνισε οι επόμενες 10 ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες καθώς οι επιστήμονες αναμένουν να φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί στην κατεύθυνση της ανάσχεσης της επιδημίας, ωστόσο το γεγονός ότι συνεχίζεται η αυξητική τάση των κρουσμάτων ανησυχεί τους ειδικούς που προειδοποιούν ότι «έχουν και πιο αυστηρά μέτρα στη φαρέτρα μας».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαγιορκίνης σημειώνει ότι είναι θετικό το γεγονός ότι δεν αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και προσθέτει ότι «αυτό είναι ένα καλό σημείο για λήψη επιπλέον μέτρων».

Χαρακτηρίζει δε αρκετά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως σπεύδει να τονίσει «αυτό ισχύει σε θεωρητικό επίπεδο. Τα επιπλέον μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν είναι λόγω της μη ουσιαστικής εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε λήψη επιπλέον μέτρων.  Το lockdown σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε πλέον στην ατομική ευθύνη».

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Γκίκα Μαγιορκίνη στο Livetalks:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ