Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Δωρεάν τα τεστ covid στους καρκινοπαθείς

Σύμφωνα με την ΕΑΕ, όλο και περισσότεροι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες διαμαρτύρονται για το κόστος του τεστ, αφού κάθε φορά που πρέπει να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία πρέπει πριν να κάνουν διαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό.

Την άμεση χορήγηση δωρεάν μοριακών διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορωνοϊό στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ζητά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ΕΑΕ, όλο και περισσότεροι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες διαμαρτύρονται για το κόστος του τεστ, αφού κάθε φορά που πρέπει να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία πρέπει πριν να κάνουν διαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό.

Το κόστος των απανωτών τεστ είναι σεβαστό αν αναλογιστεί κανείς ότι ένας κύκλος χημειοθεραπειών μπορεί να περιλαμβάνει 6-8 εγχύσεις σε εύρος κάποιων μηνών, και πριν από κάθε μια από αυτές τις εγχύσεις πρέπει ο ασθενής να επαναλαμβάνει το τεστ για τον κορωνοϊό.

«Πολλοί απ' αυτούς πραγματικά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν, ενώ για όλους είναι μια πρόσθετη επιβάρυνση σε μια ήδη οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη φάση της ζωής τους», εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΑΕ, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Και απευθύνει «έκκληση στο Υπουργείο Υγείας να φροντίσει για τη δωρεάν εκτέλεση του τεστ στους ογκολογικούς ασθενείς υπό χημειοθεραπεία», καθώς όπως λέει «αυτοί οι άνθρωποι δεν γύρισαν από διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά ή από προορισμούς του εξωτερικού. Αντιθέτως μάλιστα, δίνουν καθημερινά τη μάχη της ζωής και η κοινωνία τους δείχνει πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία και στέκεται δίπλα τους. Το ίδιο ευχόμαστε να κάνει άμεσα και το κράτος μας, εναρμονιζόμενο στη βούληση των πολιτών του».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ