Ελπιδοφόρα νέα από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ελπιδοφόρα νέα από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Η Regeneron ανακοίνωσε τα πρώτα κλινικά αποτελέσματα για το κοκτέιλ μονοκλωνικων αντισωμάτων της κατά της πρωτεΐνης-ακίδας του κορωνοιου, τα REGN-COV2

Η Regeneron ανακοίνωσε τα πρώτα κλινικά αποτελέσματα για το κοκτέιλ μονοκλωνικων αντισωμάτων της κατά της πρωτεΐνης-ακίδας του κορωνοιου, τα REGN-COV2, τα οποία μείωσαν γρήγορα το ιικό φορτίο και τα συναφή συμπτώματα σε μολυσμένους με τον κορωνοιο ασθενείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του καθηγητή κ. Αχιλλέα Γραβάνη , το μεγαλύτερο όφελος της θεραπείας παρατηρήθηκε σε ασθενείς που δεν είχαν τη δική τους ανοσοαπόκριση, υποδηλώνοντας ότι το REGN-COV2 θα μπορούσε να προσφέρει ένα θεραπευτικό υποκατάστατο της φυσικής ανοσοαπόκρισης. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή αντιικη δράση, και προφίλ ασφάλειας.

Η Regeneron ξεκινά συζητήσεις για τα ευρήματά της με τις ρυθμιστικές αρχές (FDA) ενώ συνεχίζει τις κλινικές δοκιμές της. Η τρέχουσα, τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή μελέτη αξιολογεί το αποτέλεσμα της προσθήκης REGN-COV2 στο συνηθισμένο πρωτόκολλο αντιμετώπισης της λοίμωξης, σε σύγκριση με την προσθήκη εικονικού φαρμάκου. Η κλινική δοκιμή είναι μέρος ενός ευρύτερου κλινικού προγράμματος που περιλαμβάνει επίσης μελέτες του REGN-COV2 για τη θεραπεία νοσηλευόμενων ασθενών και για την πρόληψη μόλυνσης σε άτομα που έχουν εκτεθεί σε ασθενείς με τον κορωνοιο.

Των προσπαθειών ανάπτυξης των πρώτων αντιικων φαρμάκων στην Regeneron προΐσταται ο εξαίρετος Έλληνας επιστήμονας Χρήστος Κυράτσους.

Ο κ. Γραβάνης και ο κ. Κυράτσους θα συμμετάσχουν την ερχόμενη Παρασκευή στο Συνέδριο Φαρμακολογίας στην Αλεξανδρούπολη.

 

Online με δωρεάν εγγραφή στο: www.pharmacology2020.gr

 

γ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ