Ευλογιά των πιθήκων: Προειδοποίηση ECDC για αύξηση των κρουσμάτων την άνοιξη και το καλοκαίρι

Newsroom
Newsroom

«Η έγκαιρη διάγνωση, η απομόνωση και η ανίχνευση των επαφών παραμένουν το κλειδί για τον αποτελεσματικό έλεγχο αυτής της επιδημίας»

Παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων κρίνεται αρκετά πιο χαμηλός σε σύγκριση με την άνοιξη του 2022, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) προειδοποιεί για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Όπως σημειώνεται, από τις 16 Μαΐου 2022, και μέχρι τις 4 Απριλίου 2023, έχουν αναφερθεί από 29 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 21.170 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και έξι θάνατοι. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε άνδρες (98,1%) ηλικίας 18-40 ετών (64,6%).

Ο εβδομαδιαίος αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση κορυφώθηκε τον Ιούλιο του 2022 και έκτοτε παρατηρείται σταθερή πτωτική τάση.

«Η έγκαιρη διάγνωση, η απομόνωση και η ανίχνευση των επαφών παραμένουν το κλειδί για τον αποτελεσματικό έλεγχο αυτής της επιδημίας και θα πρέπει να υποστηρίζονται από κατάλληλες στρατηγικές εμβολιασμού και αλλαγής συμπεριφοράς» αναφέρεται στην έκθεση του Κέντρου.

Φωτογραφία από  angellodeco via vista.create

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ