Φωτογήρανση: Πώς να προστατευθείτε και το καλοκαίρι

Φωτογήρανση: Πώς να προστατευθείτε και το καλοκαίρι
Newsroom
Newsroom

Η φωτογήρανση απασχολεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, προκαλώντας από απλή ενόχληση έως σημαντική μείωσης της αυτοπεποίθησης.

Η γήρανση του δέρματος από τον ήλιο (φωτογήρανση), οφείλεται στην επαναλαμβανόμενη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) τόσο μέσω φυσικών (ήλιος) όσο και  τεχνητών πηγών (πχ sollarium). 

Μείωση αυτοπεποίθησης και καρκινωματώδεις αλλοιώσεις

Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, δυσχρωμίες, κηλίδες, ευρυαγγείες, ηλιακές φακές, ακτινικές υπερκερατώσεις είναι μερικές μόνο από τις δυσάρεστες συνέπειες  της μακροχρόνιας έκθεσης στην επιβλαβή ακτινοβολία.  

Οι δυσμενέστερες  συνέπειες του φαινομένου είναι οι προκαρκινωματώδεις ή και καρκινωματώδεις αλλοιώσεις που χρήζουν έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Ειδικότερα, η UVB ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για τις επιφανειακές  βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα, αφού κατά κύριο λόγο δρα στην επιδερμίδα, καταστρέφοντας  το  γενετικό υλικό και συντελώντας έτσι στην δημιουργία των  πρώιμων κλινικών σημείων της φωτογήρανσης. 

Ταυτόχρονα,  η UVA ακτινοβολία   διεισδύει και  βαθύτερα, ως  τη  χόριο, επιδρώντας στο κολλαγόνο, την ελαστίνη  αλλά και τα τριχοειδή του δέρματος,  με συνέπεια την εμφάνιση δυσμενέστερων συνεπειών, δηλαδή την εγκατάσταση βαθύτερων και απαιτητικότερων στην αντιμετώπιση τους, βλαβών.   

Εξατομικευμένες θεραπείες από την Oasis Med, Laser Derma Clinic

Η Oasis Med, Laser Derma Clinic, πρωτοπόρος φορέας παροχής υπηρεσιών σύγχρονης Ιατρικής αισθητικής, στην Κρήτη, παρέχει μοναδικές λύσεις σε όλους τους ενδιαφερόμενους για μία ακόμη φορά. Η ομάδα της Oasis Med, Laser Derma Clinic, αποτελούμενη από Ιατρούς, Νοσηλευτές και Αισθητικούς, υπό την διαρκή καθοδήγηση της έμπειρης και εξειδικευμένης Δερματολόγου, Dr Καλλιόπη Καραμανωλάκη, αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του κάθε δέρματος  και προσφέρει εξατομικευμένες θεραπείες στοχεύοντας στη ρίζα του προβλήματος.

Δερμοαναλυτής Observ 520

Δερμοαναλυτής

Με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου δερμοαναλυτή Observ 520, υπολογίζεται η «πραγματική» ηλικία του δέρματος των υποβαλλομένων σε αυτή, επιτυγχάνοντας πρόσβαση ακόμα στις και βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, αλλά και προβλέποντας την εμφάνιση μελλοντικών βλαβών, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε το καταλληλότερο, εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο  πρόληψης και θεραπείας.

Προτεινόμενες θεραπείες για όλο το χρόνο

Η Oasis Med, Laser Derma Clinic προτείνει θεραπείες για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε όλο το χρόνο.

Αυτές είναι:

Dermapen 4

Σύμφωνα με την Oasis Med, Laser Derma Clinic είναι το πιο αποτελεσματικό σύστημα microneedling στον κόσμο. Αξιοποιώντας τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του δέρματος πραγματοποιεί ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς διεγείροντας έτσι την κολλαγονογένεση. Το Dermapen 4 αποτελεί την τέταρτη γενιά αυτής της επαναστατικής τεχνολογίας και είναι η πιο γρήγορη αυτόματη ψηφιακή συσκευή μικροβελονισμού με  αντιγηραντική δράση. Ταυτόχρονα, μπορεί να αντιμετωπίσει τις ουλές ακμής, το μέλασμα, τις δυσχρωμίες, τις κηλίδες, τους διεσταλμένους πόρους, τις ραγάδες και όχι μόνο!

Dermapen 4

Υδροδερμοαπόξεση

Πρόκειται για μια επεμβατική  θεραπεία καθαρισμού , η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της Δερμοαπόξεσης (hydradermabrasion), του ελεγχόμενου, ήπιου Peeling, της Εξαγωγής του Σμήγματος (vortex-extraction), της Ενυδάτωσης και της Αντιοξειδωτικής Προστασίας. 

Υδροδερμοαπόξεση

Pico Way LASER της Candela

Η Oasis Med, Laser Derma Clinic διαθέτει το εν λόγω μηχάνημα κατ’ αποκλειστικότητα  στην Κρήτη και όπως αναφέρει στο Cretalive εξειδικευμένης Δερματολόγος Dr Καλλιόπη Καραμανωλάκη  αποτελεί την πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική συσκευή αντιγήρανσης, αφού καταφέρνει να αποδώσει πολλαπλάσιες ενέργειες -έναντι των υπόλοιπων laser-  εκμηδενίζοντας την πιθανότητα παρενεργειών και επιπλοκών, αλλά και μεγιστοποιώντας την αναζωογόνηση και την ανάπλαση του γηρασμένου δέρματος. 

Είναι κατάλληλο για όλες τις εποχές του χρόνου και μάλιστα το μοναδικό μη-επεμβατικό LASER για θεραπείες αντιγήρανσης, ακόμη το καλοκαίρι!

Pico Way LASER της Candela

ND yag, V-beam, Fractional Co2, Q-switched 

Επιπλέον στην φαρέτρα αντιμετώπισης της φωτογήρανσης είναι και τα τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά  laser ND yag, V-beam, Fractional Co2, Q-switched, που  λειτουργώντας συνδυαστικά, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου προσφέρουν θεαματική βελτίωση σε λίγες μόνο συνεδρίες. 

ND yag, V-beam, Fractional Co2, Q-switched

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Oasis Med, Laser Derma Clinic https://www.oasismed.gr/ ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2810301777


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ