Γ. Παυλάκης στο Livetalks: "Ο ιός τιμωρεί. Είμαστε σε πόλεμο"

Γ. Παυλάκης στο Livetalks: "Ο ιός τιμωρεί. Είμαστε σε πόλεμο"

Τί εκτίμησε για τις δύο επόμενες εβδομάδες ο Κρητικός γιατρός-ερευνητής - Τί είπε για την Κρήτη

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που έκανε στον ραδιοφωνικό “αέρα” του Livetalks, ο Κρητικός γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος από τις ΗΠΑ και την άλλη άκρη του Ατλαντικού κατέθεσε τις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη της πανδημίας, τις αμέσως επόμενες εβδομάδας, στην πατρίδα μας.

Αυστηρή ήταν η κριτική που άσκησε ως προς την μη τήρηση της καραντίνας, γεγονός στο οποίο οφείλεται εν πολλοίς η έκρηξη των κρουσμάτων ακόμη κι εν μέσω του δεύτερου lockodown.

Όσο για την άρση των περιοριστικών μέτρων, η 30η Νοεμβρίου θα πρέπει ήδη να σβηστεί από το ημερολόγιο. Το πότε θα (ξανα)πούμε ... “φτου ξελευτερία” θα το κανονίσει ο ιός, ο οποίος δυστυχώς, σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, “κρατάει το... κοντρόλ!”.

Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά τώρα, από την άνοιξη” παρατήρησε ο κ. Παυλάκης. “Τότε (την άνοιξη), οι Έλληνες πειθάρχησαν αμέσως και κάθισαν σπίτι και το είδαμε αυτό να αντανακλάται σε όλες τις μετρήσεις, γρήγορα. Δυστυχώς, στη χώρα υπάρχουν δύο ταχύτητες ή και περισσότερες: η βόρεια Ελλάδα, μετά από το σοκ που βλέπουν αυτόν τον καιρό, έχουν διδαχθεί για το πόσο γρήγορα μπορεί να διαδοθεί η επιδημία και να διαλύσει τα νοσοκομεία. Στη νότια Ελλάδα, από την πληροφόρηση που έχω, η καραντίνα δεν εφαρμόζεται σωστά. Δεν είναι ούτε κατά διάνοια η συμμόρφωση. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος και τεράστιο πρόβλημα, το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας, την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα!”.

Αυτό το οποίο βλέπει να έρχεται ο κ. Παυλάκης, απλά τρομάζει: “Τις επόμενες μέρες, θα ακούτε για 100 και παραπάνω νεκρούς την ημέρα! Είναι απαράδεκτο, γιατί είχε προβλεφτεί και γραφτεί κατά κόρον!”.

Ο κρητικής καταγωγής καθηγητής επανέλαβε το προφανές: “Γρήγορα ξεφεύγει η επιδημία και ο ιός τιμωρεί!” Την επόμενη εβδομάδα, δε, την χαρακτηρίζει από τώρα “εφιαλτική” για “αυτούς που κοιτούν τα νούμερα κάθε μέρα!”.

Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο της βορείου Ελλάδα “ετοιμάζεται να σκάσει” στην Αττική και την νότια Ελλάδα, πρόσθεσε.

“Η Κρήτη είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά όχι σε καλή” είπε συγκεκριμένα, μιλώντας για την ιδιαίτερή του πατρίδα, προβλέποντας ότι “το χειμώνα τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν”, αφού “οι περισσότερες μολύνσεις μπορεί να γίνουν στα σπίτια”.

Κι επειδή “ο ιός αφέθηκε χωρίς αντίσταση”, τα κρούσματα “δεν θα κατέβουν πολύ γρήγορα”. Συνεπώς, η καραντίνα “δεν θα λήξει στις 30 του μηνός, αυτό είναι προφανές” υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης, που σύστησε στους εν Ελλάδι συναδέλφους του “να μην γίνονται τέτοιες μεγαλόστομες δηλώσεις και προβλέψεις” σε σχέση με την άρση του lockodown, μια και “το κοντρόλ το έχει ο ιός”.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ