Γυμνάστε γλουτούς, πόδια και κορμό σε δύο λεπτά

Γυμνάστε γλουτούς, πόδια και κορμό σε δύο λεπτά

Η άσκηση που γυμνάζει σχεδόν όλο το κορμί

Γλουτοί, πόδια κορμός. Είναι τα βασικά μέρη του σώματος που γυμνάζετε εκτελώντας ομάδες διαφορετικών ασκήσεων. Και σίγουρα, υπάρχουν πολλές.

Διάφορες ασκήσεις με όργανα ή χωρίς, οι οποίες εστιάζουν σε κάθε σημείο ξεχωριστά. Άλλη για γλουτούς, άλλη για την μέση, άλλη για τα πόδια.

Ή θα μπορούσατε απλώς να τα κάνετε όλα σε μία!

Η παρακάτω άσκηση γυμνάζει τα περισσότερα σημεία του σώματος με μια μόνο κίνηση. Αν την εντάξετε στο πρόγραμμά σας για δυο λεπτά την ημέρα θα δείτε σίγουρα διαφορά!

Τι θα χρειαστείτε:

Μια μπάλα και ένα στρώμα

Τι θα κάνετε:

Βήμα 1: Καθήστε με τα γόνατα λυγισμένα και στηριχτείτε στις παλάμες. Το άνοιγμα των χεριών να είναι στο ύψος των ώμων. Τοποθετήστε την μπάλα στο πίσω μέρος του γονάτου και σφίξτε το πόδι σας για να την σταθεροποιήσετε.

Βήμα 2: Σηκώστε το πόδι ώστε να φτάσει σε ευθεία με τον κορμό. Σταματήστε την κίνηση και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Ολοκληρώστε την κίνηση χωρίς βιασύνη. Κάντε 15 επαναλήψεις στο ένα πόδι και 15 στο άλλο, σε τρία σετ.
Γιατί θα πετύχει:

Τοποθετώντας και πιέζοντας την μπάλα στο πόδι ενεργοποιούνται οι τένοντες στο πίσω μέρος του ποδιού, ενώ σηκώνοντας το πόδι οι γλουτοί και το κάτω μέρος του κορμού δυναμώνουν! Επιπλέον, η στήριξη σε χέρια και γόνατα δεν κουράζει πολύ τον κορμό!

Πηγή: healthstories.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ