ΗΠΑ: : Προειδοποιήσεις μετά το ξέσπασμα ασθένειας που μεταδίδεται από τσιμπούρια

Newsroom
Newsroom

Έχουν ήδη καταγραφεί τρεις θάνατοι

Ένα ξέσπασμα της ασθένειας που μεταδίδεται από τσιμπούρια, ο κηλιδώδης πυρετός των Βραχωδών Ορέων (RMSF) έχει προκαλέσει τουλάχιστον πέντε περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων τριών θανάτων, στις ΗΠΑ από τον Ιούλιο, προειδοποίησε την Παρασκευή το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Τα πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν στη Νότια Καλιφόρνια και αφορούσαν άτομα που είχαν ταξιδέψει στο Τεκάτε της Μπάχα Καλιφόρνια τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Τέσσερα ήταν κάτω των 18 ετών και τρία ήταν κάτοικοι των ΗΠΑ, ανέφερε ο οργανισμός σε υγειονομικό συναγερμό. Και οι πέντε νοσηλεύτηκαν και οι τρεις πέθαναν.

Το CDC προειδοποιεί τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ότι εάν ένας ασθενής έχει συμπτώματα αυτού του πυρετού και έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο Μεξικό, θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει αμέσως θεραπεία με το αντιβιοτικό δοξυκυκλίνη, αντί να περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να επιβεβαιώσει την κατάσταση.

«Ο RMSF είναι μια σοβαρή, ταχέως εξελισσόμενη και συχνά θανατηφόρα ασθένεια που μεταδίδεται από το τσίμπημα μολυσμένων τσιμπουριών, αν και πολλοί ασθενείς δεν θυμούνται να έχουν δαγκωθεί από τσιμπούρι», σημειώνει ο οργανισμός. Ενδημεί στο βόρειο Μεξικό και σε τμήματα των νοτιοδυτικών ΗΠΑ, όπου μπορεί να μεταδοθεί από καφέ τσιμπούρια σκύλων. Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τα σημάδια της λοίμωξης μπορεί να είναι ήπια τις πρώτες ημέρες, όπως χαμηλός πυρετός, πονοκέφαλος, στομαχικά προβλήματα, κοιλιακό άλγος, εξάνθημα και πρήξιμο γύρω από τα μάτια και στο πίσω μέρος των χεριών. Στις ή μετά από περίπου πέντε ημέρες, κάποιος μπορεί να εμφανίσει αλλαγές στη διανοητική κατάσταση, κώμα, οίδημα του εγκεφάλου, αναπνευστικά προβλήματα και βλάβη πολλών οργάνων. Είναι θανατηφόρος στο 5% έως 10% των περιπτώσεων, με τους μισούς περίπου από αυτούς τους θανάτους να συμβαίνουν μέσα σε οκτώ ημέρες από την έναρξη της ασθένειας.

Όποιος έχει ταξιδέψει στο βόρειο Μεξικό και εμφανίσει συμπτώματα του πυρετού του Rocky Mountain εντός δύο εβδομάδων από την επιστροφή του στις ΗΠΑ θα πρέπει να λάβει αμέσως ιατρική φροντίδα, αναφέρει το CDC.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ