Καρκίνος: Τα 4 ένοχα μαγειρικά έλαια που συνδέονται με την ασθένεια

Newsroom
Newsroom

Οι ερευνητές έχουν αποκαλύψει μια πληθώρα παραγόντων που προκαλούν καρκίνο και οι διατροφικές επιλογές είναι μια από τις αιτίες.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το μαγείρεμα με φυτικά έλαια μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο από τη χρήση κορεσμένων λιπών, όπως το βούτυρο και το λαρδί.

Οι ερευνητές έχουν αποκαλύψει μια πληθώρα παραγόντων που προκαλούν καρκίνο και οι διατροφικές επιλογές είναι μια από τις αιτίες.

Ορισμένες γενετικές ενώσεις που προέρχονται από την κατανάλωση τεσσάρων ελαίων θα μπορούσαν να είναι τοξικές για το σώμα. Για το λόγο αυτό, τέσσερα φυτικά έλαια θα ήταν σκόπιμο να τα αποφεύγουμε κατά το τηγάνισμα.

Οι ένοχες αλδεΰδες

Όταν θερμαίνονται, το καλαμποκέλαιο, το λάδι ηλίανθου, το φοινικέλαιο και της σόγιας απελευθερώνουν χημικές ουσίες γνωστές ως αλδεΰδες οι οποίες έχουν συνδεθεί με διάφορους τύπους καρκίνου.

Σε πρώιμη έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο DeMonfort, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα γεύματα που τηγανίζονται σε φυτικά έλαια περιείχαν 200 φορές περισσότερες αλδεΰδες από την ημερήσια ποσότητα που συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

 

 

Φωτογραφία από ivabalk από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ