Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία

Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία
Newsroom
Newsroom

Πιθανός τόπος καταγωγής των κερασιών θεωρείται, από τους αρχαίους Έλληνες, η Κερασούντα της Μικράς Ασίας.

Τα κεράσια είναι ανοιξιάτικα φρούτα, δηλαδή τα καταναλώνουμε από Μάιο μέχρι τέλη Ιουλίου.

Είναι ο καρπός του δέντρου της κερασιάς, η οποία ευδοκιμεί σε διάφορους τύπους εδαφών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιάς, οι πιο γνωστές από τις οποίες είναι η κερασιά Βοδενών, η πετροκερασιά, η Napoleon και η κερασιά Ρουπκόβου.

Πιθανός τόπος καταγωγής των κερασιών θεωρείται, από τους αρχαίους Έλληνες, η Κερασούντα της Μικράς Ασίας.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

 

 

 

Φωτογραφία από Ulrike Leone από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ