Κορωνοϊός: Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ - Έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ σήμερα

Κορωνοϊός: Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ - Έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ σήμερα
Newsroom
Newsroom

Αυξάνονται οι νεκροί και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζουν οι πανδημικοί δείκτες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ. Οι υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις της Όμικρον (ΒΑ.4 και ΒΑ.5) ανεβάζουν κατακόρυφα τα κρούσματα του κορωνοϊού, εισαγωγές στα νοσοκομεία, νεκρούς και διασωληνωμένους. Προς το παρόν, κι εν μέσω τουριστικής σεζόν, η κυβέρνηση δεν σκέφτεται επιστροφή των μέτρων, ωστόσο οι υγειονομικές αρχές είναι σε επιφυλακή. 

Η κορύφωση του 6ου πανδημικού κύματος αναμένεται στα μέσα Ιουλίου, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, ενώ σήμερα θα υπάρξει νέα ενημέρωση από τη διοίκηση του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα, τον πρόεδρο του Οργανισμού και Καθηγητή Παιδιατρικής, Θεοκλή Ζαούτη και τον αντιπρόεδρο, Καθηγητή Επιδημιολογίας, Δημήτρη Παρασκευή, για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Στις 16-17 Ιουλίου υπολογίζεται η κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού» εκτίμησε μιλώντας στον Σκάι , ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο προβλέπεται ότι τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 24.000, ενώ εξήγησε ότι θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας. «Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μέσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου», δήλωσε ο καθηγητής.

Επίσης, σημείωσε πως θα υπάρξει μια φάση αποκλιμάκωσης τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος.

Μάλιστα πρότεινε και τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους. «Να μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός».

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: Για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων προειδοποιούν οι ειδικοί – Τί ζητούν

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ