Κυριακίδου: Ο πλήρης εμβολιασμός παραμένει η ισχυρότερη απάντησή μας κατά της COVID-19

Η Επίτροπος Υγείας επισκέπτεται την Ισπανία

Στη Μαδρίτη θα βρίσκεται αύριο, Τετάρτη, 9 Ιουλίου η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

«Ο πλήρης εμβολιασμός παραμένει η ισχυρότερη απάντησή μας κατά της COVID-19 και των νέων παραλλαγών του κορονοϊού. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια θα κερδίσουν τον αγώνα, και όχι οι μεταλλάξεις», τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου πριν από την επίσκεψή της στην Ισπανία.

Η Ευρωπαία Επίτροπος αναμένεται να συναντηθεί με την Υπουργό Υγείας Καρολίνα Ντάριας και τον Υπουργό Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων Λούις Πλάνας. Οι συζητήσεις με την Υπουργό Υγείας θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και στην ανάπτυξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στην Ισπανία, καθώς και στην πορεία προς την κατεύθυνση των προτάσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι «πάνω από το 65% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει πλέον εμβολιαστεί με μία δόση - στην Ισπανία ο αριθμός είναι ακόμη υψηλότερος. Όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά και να αυξήσουμε τον αριθμό των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων το συντομότερο δυνατό».

Η συζήτηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων θα επικεντρωθεί σε βασικά θέματα που σχετίζονται με την Ασφάλεια των Τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της Στρατηγικής «από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», της καλής μεταχείρισης των ζώων και της μικροβιακής αντοχής.

Η εν λόγω επίσκεψη της Επιτρόπου, αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Κομισιόν και της δέσμευσης της Στέλλας Κυριακίδου να υποστηρίξει την ανάπτυξη εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού για την COVID-19 των κρατών- μελών.


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ