Λουμπούνης στο Livetalks: Ιστορική η πρώτη έγκριση εμβολίου για τον κορωνοϊό

Λουμπούνης στο Livetalks: Ιστορική η πρώτη έγκριση εμβολίου για τον κορωνοϊό

Ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης υπογράμμισε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν όταν ξεκινήσει η διαδικασία και στη χώρα μας

Ιστορική για την ανθρωπότητα και την επιστήμη χαρακτήρισε την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από την Μεγάλη Βρετανία ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Λουμπούνης, μιλώντας στο Livetalks.
O ίδιος ήταν από αυτούς που είχε προβλέψει ότι θα έχουμε πολύ σύντομα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

"Θα έρθει και στην Ελλαδα και οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν τον Ιανουάριο του 21 " ειπε ο κ.Λουμπούνης και ανέφερε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν όταν ξεκινήσει η διαδικασία στη χώρα μας!
Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Λουμπούνης στο Livetalks:
Βρετανία: Η έγκριση του εμβολίου κατά της COVID-19 ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα

Η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας αξιολόγησε το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech βάσει των διεθνών προτύπων και εντός των διατάξεων του ευρωπαϊκού δικαίου, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της.

"Ο τρόπος με τον οποίο εργάστηκε η MHRA είναι ισοδύναμος με όλα τα διεθνή πρότυπα", σημείωσε η Τζουν Ρέιν.

Ερωτηθείσα για το αν η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση νωρίτερα φέτος επηρέασε την ταχύτητα με την οποία εγκρίθηκε το εμβόλιο, η Ρέιν σημείωσε ότι η βρετανική ρυθμιστική αρχή χρησιμοποίησε τις διατάξεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, η οποία εφαρμόζεται ως το τέλος του έτους που λήγει η μεταβατική περίοδος του Brexit.

"Μπορέσαμε να δώσουμε έγκριση για την παροχή του εμβολίου αυτού χρησιμοποιώντας διατάξεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, η οποία ισχύει ως (την 1η Ιανουαρίου). Η πρόοδός μας εξαρτήθηκε απολύτως από τη διαθεσιμότητα των δεδομένων στην κυλιόμενη επισκόπησή μας και την αυστηρή αξιολόγηση και τις ανεξάρτητες γνωμοδοτήσεις που έχουμε λάβει", υπογράμμισε η γενική διευθύντρια της MHRA.

Η ρυθμιστική αρχή δεν έκανε εκπτώσεις στην διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης που την οδήγησε στην έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19, σημείωσε η ίδια, περιγράφοντας την αξιολόγηση που έγινε ως εμπεριστατωμένη και αυστηρή.

"Είναι πολύ σαφές ότι ξεχωριστές ομάδες εργάζονταν παράλληλα για να παραδώσουν την πιο αυστηρή επισκόπηση αυτού του εμβολίου. Δεν έγιναν εκπτώσεις", τόνισε η Τζουν Ρέιν.

"Οι εξειδικευμένοι μας επιστήμονες και κλινικοί ιατροί εργάστηκαν όλο το 24ωρο, προσεκτικά, μεθοδικά, διερευνώντας πίνακες και αναλύσεις και γραφήματα για καθένα ξεχωριστά δεδομένο, εκατοντάδες, πάνω από χίλιες σελίδες δεδομένων και με απόλυτη κριτική οπτική, αναλύοντας τα προ-κλινικά στοιχεία, τις κλινικές δοκιμές, τους ελέγχους παρασκευής και ποιότητας και στη συνέχεια την τελική δειγματοληψία", δήλωσε.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ