Μήλα: Πότε είναι πιο ωφέλιμα για την υγεία

Newsroom
Newsroom

Φρέσκα, μαγειρεμένα ή σε χυμό;

Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, καθώς και οργανικές ενώσεις που ονομάζονται πολυφαινόλες.

Μία από αυτές είναι η κερσετίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αυτό εξηγεί εν μέρει τη σύνδεση της τακτικής κατανάλωσης μήλων με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, άσθματος και διαβήτη τύπου 2.

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί επίσης να συμβάλει στην πρόληψη των καρκίνων του πνεύμονα και του παχέος εντέρου (ανασκόπηση του Πανεπιστημίου της Περούτζια που δημοσιεύτηκε το 2016 στο περιοδικό Public Health Nutrition).

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

 

Φωτογραφία από Jill Wellington από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ