Ο λόγος που δεν είχατε φανταστεί ότι κάνει κάποιους ανθρώπους να κοιμούνται καλύτερα

Ο λόγος που δεν είχατε φανταστεί ότι κάνει κάποιους ανθρώπους να κοιμούνται καλύτερα

Τι έδειξε νέα έρευνα

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πως κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται ευκολότερα και καλύτερα για έναν λόγο που δεν περιμέναμε. Οι άθεοι λοιπόν και οι αγνωστικιστές, έχουν αυτό το προβάδισμα στον ύπνο και κοιμούνται καλύτερα από του καθολικούς και του βαπτιστές. Η έρευνα του Πανεπιστημίου Baylor του Τέξας θέλησε να εξετάσει την σχέση ύπνου και θρησκείας και τα αποτελέσματά της προκαλούν εντύπωση.

Το 73% των άθεων και των αγνωστικιστών που συμμετείχαν στην έρευνα, κοιμούνται επτά ή περισσότερες ώρες την νύχτα, κάτι που αποτελεί και σύσταση της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Ύπνου, αφού παίζει σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της υγείας.

Αντίθετα, όμως μόλις το 63% των καθολικών και το 55% των βαπτιστών ανέφεραν ότι κοιμούνται το πολύ επτά ώρες. Επιπλέον, οι άθεοι και οι αγνωστικιστές ανέφεραν πως δεν αντιμετωπίζουν δυσκολία με το να τους πάρει ο ύπνος.

«Η ψυχική υγεία συζητιέται, όπως θα έπρεπε, όλο και περισσότερο στις τάξεις της εκκλησίας, αλλά όχι η λειτουργία του ύπνου», αναφέρει η φοιτήτρια του πανεπιστημίου και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Kyla Ferguson.

«Γνωρίζουμε ωστόσο πως η έλλειψη ύπνου επηρεάζει αρνητικά ανθρώπινες ιδιότητες που θεωρούνται βασικές αξίες της Εκκλησίας: Το να είσαι θετικό μέλος της κοινότητας, να εκφράζεις αγάπη και αλληλεγγύη αντί για θυμό ή επίκριση, και να διαθέτεις ακεραιότητα στην ηθική συλλογιστική και συμπεριφορά», συμπλήρωσε.
«Μπορεί ένας καλύτερος ύπνος να ενισχύσει την πίστη και να κάνει τους ανθρώπους καλύτερους χριστιανούς; Αυτό το ερώτημα δεν μπορεί ακόμα να απαντηθεί αλλά γνωρίζουμε ότι η ψυχική, σωματική και γνωστική υγεία είναι συνυφασμένη με την υγεία του ύπνου στον γενικό πληθυσμό».

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.051 άνθρωποι. Ένα επιπλέον στοιχείο που αποκάλυψε πως όσοι κοιμούνται επτά ώρες ή περισσότερες, ήταν πιο πιθανό να πιστεύουν ότι θα πάνε στον παράδεισο, αν και οι σχετικές αντιλήψεις με τον παράδεισο δεν συσχετίστηκαν με δυσκολία των συμμετεχόντων να κοιμηθούν. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, αυτό το μοτίβο δείχνει ότι ο καλύτερος ύπνος οδηγεί σε μια πιο αισιόδοξη οπτική, η οποία σε αυτήν την περίπτωση εκδηλώνεται ως θετική προσδοκία πως θα εισέλθουν στον παράδεισο.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ