Ορθοπαιδικά προβλήματα και μοντέρνες θεραπείες- Πώς αποφεύγεται η χειρουργική επέμβαση

Ορθοπαιδικά προβλήματα και μοντέρνες θεραπείες- Πώς αποφεύγεται η χειρουργική επέμβαση

Στο “It’s my life” και την Αγάπη Πεχινάκη, μιλά ο χειρουργός ορθοπαιδικός κ.Θεόδωρος Αθανασάκης.

Στις σύγχρονες κοινωνίες, με τον μοντέρνο τρόπο ζωής, προβλήματα ορθοπαιδικής φύσεως κάνουν την εμφάνιση τους, συχνότερα απο ποτέ.
Οι ασθενείς απευθύνονται στον ορθοπαιδικό τους, ζητώντας εδώ και τωρα λύση για τους μυοσκελετικούς πόνους που τους βασανίζουν. Πόνοι στους ώμους, στα χέρια, στα γόνατα, στην μέση, στον αυχένα, είναι λίγες από τις αιτίες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.
Πολλές είναι οι φορές όμως που οι ασθενείς θέλουν να αποφύγουν ένα χειρουργείο. Είτε απο φόβο, είτε από λάθος ενημέρωση,είτε επειδή νομίζουν πως ο χρόνος αποκατάστασης είναι απροσδιόριστος, ζητούν από τον ορθοπαιδικό τους να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τους με εναλλακτικές θεραπείες.
Είναι γεγονός ότι περίπου το 50% των ασθενών που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση,ανταποκρίνονται υπέροχα στις συντηρητικές-μοντέρνες θεραπείες που ο γιατρός εφαρμόζει κατά περίπτωση.

Γι’αυτές τις μοντέρνες θεραπείες καθώς και για τα συχνότερα ορθοπαιδικά προβλήματα,μίλησε στον οδηγό υγείας “It’s my life” και την Αγάπη Πεχινάκη,ο χειρουργός ορθοπαιδικός κ.Θεόδωρος Αθανασάκης.
 Ο κ. Αθανασάκης Θεόδωρος είναι ορθοπεδικός χειρουργός στο Ηράκλειο Κρήτης.
Με μεγάλη εμπειρία στις παθήσεις στους ενήλικες, όπως και στα παιδιά, εφαρμόζει τελευταίες χειρουργικές τεχνικές μικρής τομής (minimal invasive technicks) σε παθήσεις του ώμου, του χεριού, του γόνατος και του ποδιού, όπως επίσης, εφαρμόζει στο ιατρείο του τελευταίες υποσχόμενες θεραπείες, σε όλα τα ορθοπεδικά προβλήματα (οσφυαλγία, ισχιαλγία, κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, οστεοαρθρίτιδα, περιαρθρίτιδα, τενοντίτιδα, αθλητικές κακώσεις, κατάγματα. οστεοπόρωςη κ.ά.) με εξαιρετικά αποτελέσματα, με υψηλής ποιότητας εξοπλισμό, όπως: Κατευθυνόμενες υπερηχογραφικά εγχύσεις (υπέρηχο ισχίων στα νεογνά), PRP βιολογικές θεραπείες με αυτόλογα αιμοπετάλια, Προλοθεραπεία, Βελονισμό στα ορθοπεδικά προβλήματα, Πελματογράφημα ανάλυσης βάδισης.

Από το 2012, μετέβη για περαιτέρω εκπαίδευση στην Αθήνα, υπό τον κύριο Μπαδέκα Αθανάσιο, στρατιωτικό ιατρό, ορθοπεδικό (Υποστράτηγος πρώην ορθοπεδικός ομάδας Μπάσκετ Ολυμπιακού) στις παθήσεις του ποδιού. Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο συμμετείχε, ως ειδικευόμενος, στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία".

Το 2014 πήγε στην Ελβετία (Ζυρίχη) για μετεκπαίδευση, υπό το Διευθυντή κλινικής, Pascal Ripstein (Schulthess Klinik) παγκοσμίου φήμης, ορθοπεδικό και το Διευθυντή κλινικής, ορθοπεδικό διεθνούς φήμης, Norman Espinoza (Balgrist university hospital). 

Πεχυνάκη Αθανασάκης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ