Τρία βότανα που θα σας κόψουν το ροχαλητό

Newsroom
Newsroom

Εκτός από ενοχλητικό, το ροχαλητό συνδέεται συχνά με πολλές διαταραχές του ύπνου

Εκτός από ενοχλητικό, το ροχαλητό συνδέεται συχνά με πολλές διαταραχές του ύπνου.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι η αλλαγή στάσης. Αλλά υπάρχουν και μερικά βότανα για να το περιορίσουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Μέντα

Η μέντα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν την διόγκωση των μεμβρανών στα ρουθούνια και στο λαιμό, κάνοντας πιο ομαλή την αναπνοή. Αν κάποιος κάνει θεραπεία με μέντα, θα μπορέσει να μειώσει το προσωρινό ροχαλητό, το οποίο μπορεί να οφείλεται σε ένα κρυολόγημα, στον ξηρό αέρα ή σε κάποια αλλεργία. Πάρτε λίγο έλαιο μέντας, βάλτε δυο σταγόνες σε ένα ποτήρι με νερό και κάντε γαργάρες χωρίς να το καταπιείτε, λίγο πριν τον ύπνο.

Κουρκουμάς

Η ένωση του κουρκουμά, που ονομάζεται κουρκούμη, είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό και αντιβιοτικό και μπορεί να βοηθήσει σε θεραπεία φλεγμονών, βοηθώντας έτσι στη μείωση του ροχαλητού. Θα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με ζεστό γάλα, προσθέτοντας δυο κουταλάκια από σκόνη κουρκουμά. Κάντε το κάθε μέρα, μισή ώρα πριν πέσετε για ύπνο.

Κάρδαμο

Το κάρδαμο είναι αποσυμφορητικό και αποχρεμπτικό και είναι ιδανικό για το άνοιγμα των φραγμένων ρινικών οδών. Ένα κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό μισή ώρα πριν τον ύπνο, θα σας βοηθήσει αρκετά.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ