Απίρι στον κάθε Κιμ της γειτονιάς μας!

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης
Απίρι στον κάθε Κιμ της γειτονιάς μας!

Ετοιμάζονται κι εδώ οι ψεκασμένοι. Εμβόλια, 5G, τσιπάκια, ταυτότητες, 666, διαόλους και τριβόλους. Και ξέρουν και από μυστικές λέσχες, γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από τις Πύλες του Ανεξήγητου, την έλξη που ασκεί στους εξωγήινους ο Τσούτσουρος

 

 

του Κώστα Α.Μπογδανίδη

 

Βγήκαν στους δρόμους, πιάσανε τις πλατείες. Οι νέοι αγανακτισμένοι. Οι πολέμιοι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων κατά του ιού κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης. Διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο. Βάζουν ζητήματα ελευθερίας, ανεξαρτησίας, σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας, που  σε συνδυασμό με ψεκασμένες θεωρίες και αλλοπρόσαλλα επιχειρήματα καθιστούν το μείγμα εκρηκτικό . Θρυαλλίδα η  ανθρώπινη βλακεία με αποτέλεσμα το κύμα αυτό να μην ελέγχεται πια.

Είναι θέμα χρόνου να έχουμε ανάλογες αντιδράσεις, πιο μαζικές και στην Ελλάδα. Άλλωστε έχουμε μια χρονοκαθυστέρηση στις «επαναστάσεις», το ζήσαμε και τα προηγούμενα χρόνια, για άλλους λόγους, με διαφορετικά κίνητρα.

Ήδη το διαπιστώνουμε με τις μάσκες στα Σχολεία. Κινήματα που φαντασιώνονται επαναστατικές ασκήσεις, δημιουργούν κλίμα για γονείς και μαθητές, έχουν βάλει τον κόσμο και τους δήθεν δύσπιστους και προβληματισμένους πολίτες - αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τους πιο ευκολόπιστους- σε ένα τρυπάκι συνωμοσιολογίας και ευφάνταστης παραδοξότητας ,που ίσως όμοιό του δεν θα έχουμε ξαναζήσει.

Ετοιμάζονται ήδη να κάνουν διαδηλώσεις κατά της μάσκας, καλούν τους γονείς σε αντίδραση- με την ευκαιρία τα βάζουν όλα μέσα: Εμβόλια, 5G, τσιπάκια, ταυτότητες, 666, διαόλους και τριβόλους. Είναι αυτοί που ξέρουν και από μυστικές λέσχες, γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από τις Πύλες του Ανεξήγητου, την έλξη που ασκεί στους εξωγήινους ο Τσούτσουρος.  Σε ένα μύλο που αλέθει τα πάντα! Φοβούνται το θειάφι σαν τον διάβολο, αλλά καλού κακού ρίχνουν από λίγο…απίρι πάνω τους. Με την μαζικότητα μάλιστα των κοινωνικών δικτύων , των ομάδων που δημιουργούνται , όλο το κίνημα αυτό υπερδιαστασιολογεί την δυναμική του. «Συν όχλω αμαθία πλείστον κακόν» που έγραφε και ο Ευριπίδης. Στην περίπτωσή μας εκτοξεύεται ως παγκόσμιο κίνημα η ανοησία και αποκτά διαστάσεις τζάμπα μαγκιάς έως ότου το κακό χτυπήσει την πόρτα τους.

Αλλά επειδή ο διάβολος πάντα κρύβεται στις λεπτομέρειες μην βιαστούμε να καταδικάσουμε τους έχοντες συνωμοσιολογικές διαθέσεις. Η κατάστασή τους οξύνεται και με ευθύνη άλλων όπως έγραψα σε προηγούμενο σημείωμά μου για τους ψεκασμένους και τρομολάγνους. Οι μεν τροφοδοτούνται και από τους δε. Αναπτύξαμε ως φιλοθεάμον κοινό μια περίεργη σχέση με όλους αυτούς που μας τρομοκρατούν για είναι στον αφρό και να εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, βραδινά δελτία, φάτσα κάρτα στους δέκτες μας. Και εάν η λογική είναι ο…καθρέπτης τους και η ικανοποίηση ενός άρρωστου επιστημονικού «εγώ» εντάξει…θα το παλέψουμε. Εάν όμως πίσω από τις καθημερινές τηλεοπτικές κατηχήσεις κρύβονται και προγράμματα, ερευνητικές δραστηριότητας και…μπικικίνια δεν  μπορούμε να το δεχτούμε. Δεν μπορούμε ως κοινωνία να το ανεχτούμε!

Σε όλο αυτό το σκηνικό προστίθενται και όσοι προκαλούν σύγχυση. Ανιδιοτελώς, χωρίς σκοπιμότητες ίσως, αλλά σε κάθε περίπτωση με διαφορετικές προσεγγίσεις- μάσκες, όχι μάσκες, αποστάσεις, μεγάλες ή μικρές τάξεις μαθητών κλπ- που κουράζουν όλους εμάς και δίνουν πυρηνικό οπλοστάσιο στον κάθε Κιμ της γειτονιάς μας! Φτάνει πια…

 

 

ΥΓ: Αλήθεια γιατί εξακολουθεί να είναι τόσο ακριβό ένα τεστ πχ ανίχνευσης του ιού την στιγμή που ακόμη και το εμβόλιο- με τόσα δισεκατομμύρια στην έρευνα- θα δοθεί σχεδόν δωρεάν από τα περισσότερα κράτη;

 

 

Δημοσιεύθηκε στο ΣΤΙΓΜΑ της Πατρίδος

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ