Βοήθεια Αφέντη Χριστέ … καήκαμε!

Γιώργος Μηλιαράς
Γιώργος Μηλιαράς
Βοήθεια Αφέντη Χριστέ … καήκαμε!

Πολλές δεκαετίες τώρα, καίγεται  το περιβάλλον του τόπου μας μαζί με το μέλλον  των παιδιών μας , ο πλούτος της πατρίδας μας και κυρίως χάνονται πολύτιμες ζωές συνανθρώπων μας και ανθρώπων του καθήκοντος …

Του Γιώργου Μηλιαρά
 

  -Μπορεί στο σήμερα , οι αδήριτες ανάγκες της ψηφιακής διακυβέρνησης να υποχρεώνουν κάθε αρμόδιο υπουργό ( όπως ο καθόλα ικανός Πιερρακάκης), να κάνει άλματα εξυπηρέτησης των πολιτών με την σύγχρονη τεχνολογία .

  -Μπορεί στο σήμερα η ΓΓΠΣΔΔ  και το ΤΑΧΙS NET να συμμαζεύουν τις ασυμμάζευτες υποχρεώσεις μας προς το Κράτος, κάτι που φαίνεται, παρά το «ελληνικό δαιμόνιο», να στριμώχνει τη πονηριά και την ασυνέπεια μας όλο και περισσότερο .

  -Μπορεί στο σήμερα η Πολιτεία μας, να επιχειρεί ή να προαναγγέλει μεταρρυθμίσεις και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με εκκωφαντικές ρεκλάμες και γλυκόλογα που χαϊδεύουν τα αυτιά των ανυποψίαστων πολιτών ή και να ξεκινά και να τελειώνει μεγάλα έργα υποδομής ( που βάζεις ΜΕΤΡΟ, αεροδρόμια, εθνικές οδούς -πλην ΒΟΑΚ- κά).

  -Μπορεί στο σήμερα να νιώθουμε, βολεμένοι στους καναπέδες μας, δικαίωση και ευδαιμονία , ακούγοντας ή διαβάζοντας τις ειδήσεις των σύγχρονων ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων,  που με μπόλικο ναρκισσισμό μας σερβίρουν οι πολλοί που έχουν καλά σπουδάσει τι θέλουμε να ακούσουμε, χωρίς όμως δυστυχώς να έχουμε κατά κανόνα την ικανότητα να διακρίνουμε ποιός λέει αλήθεια και « ποιός παίζει με το πόνο μας».

  -Μπορεί κι άλλα πολλά να γίνονται με αναφερόμενο επίκεντρο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών , που εύκολα καταδείχνουν την παντοδυναμία του κράτους

( και του χρήματος ). Κυρίως του χρήματος, που ορθώνει πελώριο ανάστημα δύναμης και ισχύος, στη σκιά του οποίου καλύπτεται κάθε άλλη δραστηριότητα .

  - Ομως στα τόσα πολλά «μπορεί» του κράτους μας και των ανθρώπων του, που πασχίζουν για «το καλό μας», ( το δικό τους ονομάζεται πατριωτισμός, αν και όσοι  ήταν αληθινοί πατριώτες,σε όλο το κόσμο, είχαν  κακό τέλος…), δημιουργείται ένα πελώριο ερώτημα σε όλους εμάς τους αφελείς και ανυποψίαστους σε περιόδους κρίσης όπως αυτές τις μέρες με τις φωτιές που μας κατακαίουν παντού :

 - Μα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ  το κράτος να προλάβει ή να σταματήσει τη φωτιά « εν τη γενέσει της», ή να βρει και να τιμωρήσει τους ενόχους τέτοιων καταστροφών ή σε κάθε περίπτωση να αποτρέψει με νόμους και πράξεις πρόληψης και καταστολής, εγκλήματα και  καταστροφές σαν αυτά που βιώνουμε αυτές τις μέρες;;;

  - Κανένας, νομίζω, δεν παραγνωρίζει ή αμφισβητεί τις προσπάθειες  της  πολύπαθης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ( πρώην ΠΑ ( πολιτικής άμυνας) ή ΠΣΕΑ ( πολιτικής σχεδίασης έκτακτης ανάγκης ) . Δείχνει ( έτσι φαίνεται ) να προσπαθεί να προσαρμοστεί οργανωτικά στις σύγχρονες ανάγκες και τεχνολογίες που  απαιτούν όχι μόνο η κλιματολογική αλλαγή, αλλά και ο ωχαδερφισμός, η αμέλεια , ο δόλος, οι σκοπιμότητες, το αείποτε οργανωμένο συμφέρον αλλά και σε κάθε ύπουλη επιβουλή  εντός κι εκτός συνόρων .

( Μένει βέβαια σε πολλούς (όμως υποψιασμένους… ) η αμφιβολία για το   : Τι συντονίζουν  ο υφυπουργός , ο αρχηγός , ο γενικός γραμματέας, βουλευτές και άλλοι υψηλόβαθμοι πολιτικοί παράγοντες που παρεπιδημούν  στα μέτωπα ως συντονιστές της κατάσβεσης, ενώ κατ´ ουσίαν «μπερδεύονται στα πόδια» των τοπικών μαχητών κατά της  φωτιάς που εκτός του ότι  γνωρίζουν τη δουλειά τους, ξέρουν καλά και την περιοχή με τις ιδιαιτερότητες της). Ο πρωθυπουργός σωστά, μεταξύ των άλλων, συνιστά ψυχραιμία. Όμως η  Νερώνειος διάθεση που σε όλους μας ενυπάρχει, διεγείρεται ακατάπαυστα από τη συνεχή ροή  ήχου και εικόνας, από τον τόπο της συμφοράς και στέλνουν περίπατο την ζητούμενη ψυχραιμία….

Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή,  με τις απίστευτες δυνατότητες  της τεχνολογίας,  (τηλεχειρουργούν ασθενείς στο ΠΑΓΝΗ από την άλλη άκρη του κόσμου,  πλήττονται με ακρίβεια  στόχοι εδάφους από αόρατους εναέριους «τιμωρούς» και η google βλέπει σε πραγματικό χρόνο  αν είναι κόκκινο ή πράσινο το φανάρι της τροχαίας στο Σύνταγμα, φαίνεται απίστευτο να μην είναι δυνατή η έγκαιρη προειδοποίηση  και άμεση παρέμβαση από αυτά τα συστήματα του «μεγάλου αδερφού» που σαρώνουν κάθε στιγμή ολόκληρη τη γη . Πολλές δεκαετίες τώρα, καίγεται  το περιβάλλον του τόπου μας μαζί με το μέλλον  των παιδιών μας , ο πλούτος της πατρίδας μας που όλοι μαζί δημιουργούμε και κυρίως χάνονται πολύτιμες ζωές συνανθρώπων μας και ανθρώπων του καθήκοντος …

-Καίγεται η πατρίδα μας αδέρφια ! Κανείς δεν μας λέει πότε και αν θα πάψουν  ποτέ, να είναι ορατή απειλή για τη ζωή μας :  οι πευκοβελόνες, οι κουκουνάρες, ο στρατηγός άνεμος, οι  νοσταλγοί της δικτατορίας της  4ης Αυγούστου  οι ανεύθυνοι και οι αναρμόδιοι, ο γόρδιος δεσμός των αρμοδιοτήτων, οι εμπρηστές, τα συμφέροντα ,  η αμέλεια, ο δόλος και το άνομο συμφέρον όλων μας ….

Έγραφε ένας ακαδημαϊκός, ποιητής,  που διετέλεσε και πρωθυπουργός …: «Κάθε αγνό λουλουδάκι κάθε πράσινο φύλλο, δεν θα βρείτε στη πλάση πιο πιστότερο φίλο…»

         Είναι η ώρα να  βάλει το χέρι του ο Αφέντης Χριστός !

 

  ΓΜ/4/5.8.21

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ