Έχουμε όπλα σε αυτό τον πόλεμο!

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης
 Έχουμε όπλα σε αυτό τον πόλεμο!

Πόλεμος με ένα τύπο που...δεν τον πιάνει το μάτι σου!

 

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

 

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζούμε. Είναι Πόλεμος λοιπόν. Και πραγματικά …παγκόσμιος με όρους απόλυτης αντιστοίχισης με την ιστορία και την πραγματικότητα  που βιώνουμε. Διαπερνά όλες τις Ηπείρους και όλες τις χώρες. Μπορεί ο «Μεγάλος Πόλεμος» και το  1939 - 45 να καταγράφηκαν ιστορικά ως παγκόσμιοι πόλεμοι, αλλά είναι αλήθεια ότι…δεν ήταν και τόσο παγκόσμιοι αφού ολόκληρες Ήπειροι και πολλά κράτη δεν συμμετείχαν σε αυτούς. Η νότια Αμερική ήταν μακριά, η Ελβετία ήταν (πάντα) ουδέτερη. Όπως και η Τουρκία που …κήρυξε τον πόλεμο στους Γερμανούς όταν οι σύμμαχοι μπήκαν στο Βερολίνο. (τα ίδια θα κάνει και τώρα- όταν σκάσει όλος ο κόσμος θα πει ότι…πολέμησε τον κορωναϊό)

Σήμερα στις εσχατιές του πλανήτη ο ύπουλος εχθρός έχει διεισδύσει παντού , χτυπά τους πάντες. Ακόμη και οι συνήθεις ουδέτεροι Ελβετοί βιώνουν την εισβολή του εχθρού κι ενώ έχουν έναν από τους πιο ισχυρούς στρατούς στον κόσμο (ναι, ισχύει μην γελάτε…) , ένα καλοκουρδισμένο  κρατικό μηχανισμό,δεν ξέρουν πως να τον αντιμετωπίσουν και χάνουν τη μπάλα!

Σε αυτό τον πόλεμο έχει διαψευστεί και ο Βίσμαρκ που προέβλεπε πάντα ως αρχή μια…ανοησία στα Βαλκάνια- βλέπετε δεν έφτανε το μυαλό μέχρι την Κίνα- ή και ο Μακιαβέλι που εύκολα διαπίστωνε ότι «μπορείς να ξεκινήσεις ένα πόλεμο όποτε θέλεις, αλλά δεν τελειώνει όταν θέλεις»! Πάνε αυτά…

Είμαστε λίγοι και απροστάτευτοι απέναντι στον εχθρό. Άντε 7-8 δισεκατομμύρια άνθρωποι μπροστά σε ένα…άπειρο αριθμό «στρατιωτών» που έχει εξαπολύσει αυτός ο μικροσκοπικός ιός που κάνει πράξη την…πέμπτη φάλαγγα στον οργανισμό του καθενός μας. Που έχει δώσει εντολή για σφαγιασμό όλων όσων αντιστέκονται, με ιδιαίτερη προτίμηση στους ήδη λαβωμένους συνανθρώπους μας.

Μοιάζει με ταινία, αλλά δεν είναι. Είναι πόλεμος. Μόνο που έχει ιδιαιτερότητες, έχει παραξενιές και πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με εκείνους τους αιματηρούς πολέμους που έχουν δώσει οι πρόγονοί μας.

Ναι, είναι μπαταξής ο εχθρός και δεν παίζει στα ίσια. Δεν ξέρεις που βρίσκεται, που παραμονεύει. Μέσα στην ατυχία μας είμαστε…τυχεροί. Γιατί έχουμε όπλα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει! Είναι το δικό μας πυρηνικό όπλο η επιλογή να δείξουμε σοβαρότητα, σύνεση και ψυχραιμία. Να τηρούμε τους κανόνες, τις συμβουλές των ειδικών, να ακούμε τις αρμόδιες  αρχές, τις κυβερνήσεις και όχι κάτι λαϊκιστές τύπου Τζόνσον κλπ που παίζουν στα ζάρια τις ζωές των ανθρώπων.

  Είναι απίστευτες οι στιγμές για την ανθρωπότητα ολόκληρη, αλλά έχει μια μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει αυτό τον πόλεμο απέναντι στον «άγνωστο» εισβολέα που δεν τον πιάνει το…μάτι σου! Μπορούμε να μείνουμε ψύχραιμοι, ενωμένοι, να νιώσουμε τον διπλανό μας, να σκεφτούμε το καλό των άλλων, τον πόνο του καθενός. Και μάλιστα…ανέξοδα, άνετα, χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο.

Προς το παρόν  η μόνη θυσία που κάνουμε είναι η…καραντίνα στο σπίτι μας. Η μόνη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε είναι αυτή του καναπέ και με αντιπάλους το ραχάτι, την ανία, άντε και κανένα …παραπανίσιο κιλό!

Αυτή η μάχη του καναπέ αξίζει τον κόπο!

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στο ΣΤΙΓΜΑ της Πατρίδος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ