Το "χρέος" μας στα Λινοπεράματα

Γιώργος Μαρκογιαννάκης
Γιώργος Μαρκογιαννάκης
Το "χρέος" μας στα Λινοπεράματα

"Χαίρομαι όμως που στην προσπάθεια μας αυτή, έχομε τη συμπαράσταση των αιρετών του Νομού μας αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης"

Του Γιώργου Μαρκογιαννάκη*

Αφορμή για την επιστολή μου αυτή, είναι το γεγονός του επικείμενου διαγωνισμού ,  για την πώληση του 65%-περίπου- του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) σε ιδιώτες...

Όπως είναι γνωστό τη διαχείριση και τα δικαιώματα της περιοχής των Λινοπεραμάτων τα έχει ο ΟΛΗ,ο οποίος εισπράττει ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς να έχει  κάνει σχεδόν  καμία αναπτυξιακή παρέμβαση στην περιοχή!!!

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ως Δημοτική Αρχή βάλαμε  στόχο, την απόδοση των δικαιωμάτων της περιοχής των Λινοπεραμάτων στο νέο Δήμο Γαζίου.

Την ευκαιρία αυτή μας την έδωσε το γεγονός της έναρξης κατασκευής του λιμανιού στην Παντάνασσα.

Έτσι προχωρήσαμε στην ίδρυση του Λιμενικού Ταμείου Γαζίου του οποίου οι αρμοδιότητες  με βάση το Προεδρικό διάταγμα 183/25-6-2001  και  ΦΕΚ Α’149/6-7-2001 είναι :

Άρθρο 1.  Μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου N.Ηρακλείου  που αφορούν το Δήμο Γαζίου στο Δήμο αυτό και συστήνεται Ν.Π.Δ.Δ. που φέρει την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαζίου» κλπ.

Από τότε μέχρι και σήμερα, παρά τις προσπάθειες όλων των Δημοτικών Αρχών, δεν μπορέσαμε να πάρουμε τις αρμοδιότητες αυτές και να αλλάξουμε το ισχύον καθεστώς στα Λινοπεράματα.

Τώρα όμως, ο κίνδυνος να περάσει η διαχείριση και τα έσοδα της περιοχής σε ιδιώτες, είναι προ των πυλών…

Η ευθύνη είναι τεράστια και το "χρέoς" μας  στα Λινοπεράματα είναι μεγάλο. 

Παρακολουθώ με προσοχή τις συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Μαλεβιζίου κ.Μποκέα για την παραχώρηση του χώρου και των δικαιωμάτων του, στο Δήμο μας .

Η χθεσινή διαβεβαίωση του αρμόδιου Υπουργού κ.Πλακιωτάκη προς το Δήμαρχό μας ότι :  η εξαίρεση των Λινοπεραμάτων από το πακέτο πώλησης του ΟΛΗ είναι το πιο πιθανό σενάριο, δεν θα πρέπει να μας εφησυχάσει…

Χαίρομαι όμως που στην προσπάθεια μας αυτή, έχομε τη συμπαράσταση των αιρετών του Νομού μας αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Ο αγώνας συνεχίζεται…

*Ο Γιώργος Μαρκογιαννάκης είναι πρώην δήμαρχος Γαζίου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ