Με γεια το κούρεμα Γιώργο... Σε αδυνατίζει!

Με γεια το κούρεμα Γιώργο... Σε αδυνατίζει!
Μαρία Λιονάκη
Μαρία Λιονάκη

Σα διάνος φούσκωσε ο Γιώργος. Σαν έτοιμος από καιρό κόρδωσε

Της Μαρίας Λιονάκη
 

«-Με γεια το κούρεμα Γιώργο! Σε αδυνατίζει…» λέει η συνάδελφος με σκωπτικό ύφος στο συνάδελφο, στο γραφείο του Συλλόγου  του Σχολείου, που πολλά και σοβαρά φυσικά λαμβάνουν χώρα, συνεδριάσεις, αποτελέσματα φοίτησης, αλλά ενίοτε βρίσκουν χώρο και τα πιο μικρά κι ελαφριά, τα τόσο ανθρώπινα, που επανασυγκολλούν τις σχέσεις τις επαγγελματικές,  που περνάνε δια πυρός και σιδήρου, μέσα στη σχολική χρονιά.  

Σα διάνος φούσκωσε ο Γιώργος. Σαν έτοιμος από καιρό κόρδωσε. Αν ήταν φωτογράφος δίπλα να απαθανατίσει τη σκηνή, σε περίοπτη θέση θα έμπαινε η φωτογραφία στη σαλοτραπεζαρία του σπιτιού του. Με κορνίζα ατόφιο ασήμι.

« –Γιατί, νομίζετε εσείς,  πως εγώ έχω παραπάνω κιλά; «(Λέει με φωνή που είχε πάρει την ανιούσα, σαν τη διάθεσή του, με βλέμμα σπινθηροβόλο από  μια λάμψη αυτοπεποίθησης) «Ξέρετε τι είναι αυτό που βλέπετε;» (λέει και βάζει ανάλαφρα το χέρι στο μαλακό της γαστέρος , ενώ τσιμπιόταν ελαφριά. Τα δε βλέμματα όλων  μας είχαν επικεντρωθεί στο εξτρα λαρτζ  μπλε ρουα πόλο, που ασφυκτιούσε ζωσμένο, τα άρματα ζωσμένο,  με το κουμπί του παντελονιού έτοιμο να εκραγεί.) 

«-Μπόι!» λέω εγώ, σιγά σιγά όμως, (φοβούμενη τα άρματα), καθώς  με το συγκεκριμένο συνάδελφο ποτέ δεν ξέρεις. (Έρχονται και εξετάσεις, καλό είναι να συμφωνήσουμε στα θέματα!) . «Αυτό είναι πρήξιμο, που μου προκαλούν τα πράσινα!» Συνεχίζει απτόητος και σίγουρος για τον εαυτό του. «Τα φρούτα επίσης!» (Μήνυση θα του κάνουν οι φράουλες κι οι ανανάδες για  συκοφαντική δυσφήμιση.) « Αυτά με παχαίνουν. Που τα έτρωγα αμέσως μετά το μεσημεριανό, φταίει. Μου το είπε ξεκάθαρα η διαιτολόγος, να τα τρώω το απόγευμα, μα εγώ που είχα μάθει αλλιώς, δυσκολεύομαι να συνηθίσω…» 

Ολοκληρώνει την εισήγησή του ο συνάδελφος  κι ήρθε η ώρα να συμφωνήσουμε όλοι,  παμψηφεί  και να πάρουμε το δρόμο για τις τάξεις ευχαριστημένοι για την κόσμια συζήτηση, τη χαλάρωση που έφερε,  γελώντας με τις σκέψεις του ο καθένας. 

Άνοιξη λοιπόν και το φλέγον θέμα είναι αυτό! Όχι ο πληθωρισμός, η άνοδος των τιμών, της βενζίνης, πότε θα γίνουν εκλογές, πόση είναι η δυναμική του Σύριζα μετά τις εκλογές του κόμματος. Το θέμα είναι πως ζέστανε απότομα ο καιρός κι εμείς δεν είμαστε  έτοιμοι για τις παραλίες…(Κι ούτε θα είμαστε ποτέ! Με τόσα  σνακ κάθε βράδυ βλέποντας το Σασμό…Το αλάτι κάνει κατακράτηση, τέρμα τα πατατάκια! Φρουρούς έβαλε ο Καποδίστρια για να τις μάθουμε τις πατάτες, φρουρούς θα βάλουν οι διαιτολόγοι να τις ξεμάθουμε). 

66.6 έδειξε η ζυγαριά της Βούλας της γειτόνισσας και σήκωσε προχθές το πρωί τη γειτονιά στο πόδι. Ο,τι είχα ξυπνήσει κι έφτιαχνα το φρέντο, έπιασα το τηλέφωνο να μάθω.   Σκιάχτηκε λέει,  σημάδι το είδε, καθώς είναι και προληπτική… «Σούζυ τρως  της λέω και ψεύδεσαι και τρως!» για να την κάνω να χαμογελάσει,  μα άδικος κόπος. 

Άνοιξη λοιπόν κι έχουν επιστρατευτεί γυμναστές σε ομαδικά προγράμματα ή personal για να μας κάνουν να αγαπήσουμε τη γυμναστική, να παρακάμψουμε τις δικαιολογίες  και να αθληθούμε. Όχι από Δευτέρα, μα σήμερα!  Άνοιξη κι έχουν επιστρατευτεί  διατροφολόγοι και ειδικοί σε ινστιτούτα, κέντρα αισθητικής  να εντοπίσουν τις τροφές που μπλοκάρουν το μεταβολισμό , να   κάνουν λιπομετρήσεις και να συντάξουν πρόγραμμα διατροφής, δίαιτας, προσαρμοσμένο στο κάθε άτομο.
Ανοιξη και φουρναρέοι ζυμώνουν προϊόντα διαιτητικά, ενώ ο,τιδήποτε light, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη έχει τώρα την τιμητική του. Σόγια, κινόα, μπάρες, ζυμαρικά  ολικής άλεσης. 
Σύμφωνα βέβαια με το lifestyle της εποχής που έχει οδηγήσει δυστυχώς σε ακραίες περιπτώσεις στη νευρική ανορεξία, σε  bullying προς τους παχύσαρκους  και που δίνει, πάλι δυστυχώς, μεγάλη βαρύτητα στην εικόνα μας, την εμφάνισή μας κι όχι στις γνώσεις και τις αρετές μας. Από την άλλη όμως, το σωστό βάρος και η άθληση είναι υγεία κι όλοι ας κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό μας, γιατί το αξίζουμε!


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ