Να ανησυχείτε, έχει και πιο...κάτω!

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης
Να ανησυχείτε, έχει και πιο...κάτω!

«Καλός μα μιαολιά παράωρος και λαντουρίδης», έλεγαν παλιά στα καφενεία

 

Του Κώστα Α. Μπογδανίδη

 

Ήταν κλασική σκηνή. Όταν ένας μισοπαράωρος χωριανός μου έμπαινε στο καφενείο οι υπόλοιποι έκαναν πως δεν τον έβλεπαν. Με το που άρχιζε να λέει «να σας επώ ήντα παθα μρε κοπέλια» ουδείς αποκρινόταν. Μόνος του μιλούσε, αυτός άκουγε. Δεν πα να ξανάλεγε δέκα φορές την εισαγωγή του, αντιμετωπιζόταν ως τον ψεύτη βοσκό ή κυνηγό που ήξεραν ότι θα πει μια κλασική φαντασιοπληξία γεμάτη πασπαλίσματα με…απίρι. Ήρθε πάλι ο λαντουρίδης. Κάπως έτσι λέγανε παλιά τους σημερινούς ψεκασμένους , συνωμοσιολόγους.

Στο καφενείο έπεφταν οι μάσκες.Όλοι τον γνώριζαν, κανείς δεν έδινε σημασία στον λόγο του. Το καφενείο λειτουργούσε με αυστηρούς όρους. Μπορούσες να πεις καμιά π@π@ριά , αλλά μέχρι εκεί. Δεν επιτρεπόταν περισσότερο της μίας θειαφιστήρας. Δεύτερη δεν σου χάριζαν! Έτρωγες κέρασμα και σουτ.

Ακόμη και στο σπίτι του αυτόν τον τύπο τον περιφρονούσαν! Η γυναίκα του ήξερε καλά πόσο φαφλιάγκος ήταν, η πεθερά του τον έλεγε αχαϊρευτο.  Για να τον ακούσουν κάποιοι και να τον πάρουν στα σοβαρά έπρεπε να πάει…παρα χωριού. Να βρει κανένα ανυποψίαστο θαμώνα στο «ξένο» καφενείο και να τον αρχίσει στις παρλαπίπες μπας και βγάλει το ζαράρι από το δικό του χωριό. Αλλά δεν κρατιόταν , άρχισε να παραμιλάει, να…βλέπει το μάτι του λαγού που τον ξάνοιγε πως τον ξάνοιγε (κατά το γνωστό ανέκδοτο) και αυτός τον ξάμωνε στα δυο μέτρα. -Και δεν σου βαλε μωρέ δυο πούλους ο λαγός; Τον καταλάβαιναν κι εκεί, ρωτούσαν μάθαιναν. Αυτό ήταν. Τέλειωνε η βασιλεία του φίλου μας.

«Καλός μα μιαολιά παράωρος και λαντουρίδης» έλεγαν κι εκεί.

Συγνώμη για την ιστορία, αλλά κάπως έτσι γίνεται και σήμερα. Μόνο που στο Δίκτυο δεν υπάρχει η αυστηρότητα του καφενείου. Δεν ρωτάει κανείς «μα ποιανού ναι μωρέ τούτοσες και ήντα διαόλους λέει».  Έχουμε την ελευθεριότητα των κοινωνικών δικτύων που ο καθένας έχει βρει την πλατφόρμα και συναντά κάθε καρυδιάς καρύδι. Στην πραγματικότητα βρίσκει στην άλλη άκρη το ταίρι του, εκείνους που έχουν εκδιωχθεί από κάθε καφενέ, από κάθε χωριό ως αναξιόπιστοι. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει, έλεγε ο Πλάτων, τι να σχολιάσουμε εμείς…

Γι’αυτό τους βλέπετε σήμερα να πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς μικροβίων.

Σας είχα ,δε, προειδοποιήσει ότι «οι ψεκασμένοι είναι χειρότεροι και από τον ιό», πως ζούμε ανάμεσά τους  και δεν ξέρουμε πως και με ποιο τρόπο μεταδίδουν την βλακεία τους. Στο δίκτυο δεν σε σώζει η μάσκα, δεν υφίσταται ως μέτρο η καραντίνα αφού οι πλατφόρμες  μπαίνουν σπίτι μας, έχουν περάσει στις ηλεκτρονικές φλέβες μας.

Όλοι είμαστε συνδεδεμένοι - ψεκασμένοι και μη- όλοι λένε το μακρύ τους, το κοντό τους. Εκείνοι συνεχίζουν το απίρι, δηλητηριάζουν, απειλούν, καταριώνται, δεν κρατιούνται να πουν τη δική  τους εκδοχή για τον λαγό!

Είναι οι ίδιοι που κάποτε γύριζαν στις πλατείες για τον 666, τις ταυτότητες, και έλεγαν «δεν χρωστάμε σε κανένα». Είναι ίδιοι που έλεγαν ότι μας ψεκάζουν από αέρος και κόμιζαν σχετικές φωτογραφίες, που φώναζαν για τους ξένους και την Μακεδονία μας, είναι εκείνοι σήμερα που αποκαλύπτουν τι ρόλο εξυπηρετούν οι μάσκες, τα εμβόλια και τα 5G ! Πως είναι μέρος ενός συνωμοτικού σχεδίου στο οποίο μπορεί να περιλαμβάνεται και ο αποκλεισμός του κρητίκαρου από το big Brother -το οποίο παρακολουθούν μανιωδώς- επειδή «τόλμησε και είπε την αλήθεια ο άνθρωπος»! Μην έχετε καμία αμφιβολία πως είναι ίδιοι, ανήκουν στην ίδια συνομοταξία.

 Ανησυχείτε; Ναι, να ανησυχείτε πολύ.  Με 35% τηλεθέαση για ένα σκουπίδι σηκώνει τρόμο.  Θα έλεγα πως αποτυπώνει την αλήθεια. Και το κυριότερο, έχει κι άλλο πάτο!

 

 


Δημοσιεύθηκε στο ΣΤΙΓΜΑ της Πατρίδος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ