Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες ας έλθουν στον παράδεισο της Κρήτης!

Δημήτρης Καρυωτάκης
Δημήτρης Καρυωτάκης

Όπου τα προβλήματα… λύθηκαν ή πνίγηκαν στη Φαλκονέρα!

Του Δημήτρη Καρυωτάκη 

Διαβάζουμε για τα μπλόκα, τις κινητοποιήσεις και την οργή των αγροτών στην ηπειρωτική χώρα και πραγματικά… πέφτουμε από τα σύννεφα!
Μα είναι δυνατόν να ζητούν μέτρα στήριξης και κάλυψης του αυξημένου κόστους παραγωγής; Είναι δυνατόν να ζητούν επιδοτούμενο πετρέλαιο, μείωση  του ηλεκτρικού ρεύματος για τις γεωτρήσεις που αρδεύουν ή κι άλλα χρήματα από τον προϋπολογισμό; 

Γιατί άραγε δεν παραδειγματίζονται από τους ντόπιους αγρότες που τα έχουν λύσει εδώ και καιρό όλα αυτά και κάνουν … σεΐρι από την τηλεόραση τον αγώνα των συναδέλφων τους;
Που απολαμβάνουν πραγματικές τιμές για τα προϊόντα τους, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, που πας στα χωριά μας και βλέπεις να σφύζουν από ζωή, οι άνθρωποι να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους, να βγάζουν τα προς το ζειν και να βάζουν λεφτά και στην τράπεζα;

Είναι πραγματικά άδικο για τους αγρότες της Λάρισας, της Μακεδονίας και της Θράκης μας να ζουν σε τέτοιες απαράδεκτες συνθήκες και εμάς οι δικοί μας να είναι τόσο τυχεροί, να μη νιώθουν τη φτώχεια και την κακομοιριά των συναδέλφων τους, να κάνουν σαν να έχουν πιάσει το ΛΟΤΤΟ και να καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια κάθε φορά που βλέπουν το κυβερνητικό γκουβέρνο! 

Πραγματικά τους λυπάμαι: τους άλλους εννοώ, τους πανωχωρίτες, που δεν καταλαβαίνουν πως δεν ήτανε δίκαια τα αιτήματα τους κι για αυτό δεν γίνονται  πράξη. Και πραγματικά αγανακτώ γι’ αυτά τα κακεντρεχή σχόλια που κάνουν για την Κρήτη και τους μη εξεγερμένους συναδέλφους τους, εκείνοι που βρίσκονται στους δρόμους και τα μπλόκα! Δεν ήξεραν, πως τα λύσαμε, ας ρώταγαν! 

Κι αν δεν καταλαβαίνουν πως τα πράγματα είναι επαέ καλά κι όλα ευλογημένα, αντί να καίνε πετρέλαιο για τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ας τους καλέσουμε στο νησί μας, να δουν πως γίνονται οι αγώνες και λύνονται τα προβλήματα. Θα χει και ρακές, θα κάνουνε και παρέες και θα πάρουνε και πεσκέσι καμμία κούτα με καλιτσούνια  για τα σπίτια τους, έχοντας την εντύπωση πως τα προβλήματα… λύθηκαν ή πνίγηκαν στη Φαλκονέρα!

Και για να σοβαρολογήσουμε επειδή φέτος η Αποκριά είναι κομμάτι μακριά, θα έλεγα πως μην φωνάζετε τόσο πολλοί κάποιοι… κινδυνεύετε να ξυπνήσετε όλους όσοι κανονικά δεν θα έπρεπε να κλείνουν μάτι !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ