"'Όντε ψοφά ο γάιδαρος..." γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος!

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης
"'Όντε ψοφά ο γάιδαρος..." γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος!

Ο Ερντογάν υπέγραψε με Διάταγμα το δικό του τέλος

 

του Κώστα Α.Μπογδανίδη

 

 

Για την Αγιά Σοφιά τα έχουμε πει, δεν χρειάζεται να γινόμαστε κουραστικοί. Η άποψη περί «πολιτιστικού συμβόλου», μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς και ενός ναού ,που αφορά όλα τα δόγματα και όχι μόνο τον χριστιανισμό, φαίνεται πως άγγιξε πολλούς, όχι ίσως τους περισσότερους ,που έχουν μάθει την ιστορία με την "βολική" εκδοχή της. Γι αυτό και διαβάζουμε τα μύρια όσα ανήκουστα στα κοινωνικά δίκτυα. Να κάνουμε, να δείξουμε , να κλείσουμε και εμείς τα τζαμιά, να φανούμε κι εμείς σαν τον Τούρκο. Να γίνουμε ίσα και όμοια. «Δυνατοί» και παλαβοί δηλαδή- για να μην πω τίποτα χειρότερο και παρεξηγηθούμε.

Και να μην τα λέγαμε; Τα λέγαμε! Τελικά ο Ερντογάν τα κατάφερε, άγγιξε το θυμικό μας! Τσίγκλισε όχι τη διεθνή κοινή γνώμη για την οποία αδιαφορεί (αποδείχθηκε και από τις χλιαρές αντιδράσεις των ομόδοξων μεγάλων δυάμεων), αλλά…εμάς και τους δικούς του. Εκεί που ξέρει ότι ταιριάζει ο σανός.

Η προσβλητική, για όλο τον πολιτισμένο κόσμο, απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ουσιαστικά στέλνει μήνυμα στη δυτική πλευρά του Αιγαίου και στην Ανατολία. Διότι το πρώτο που κάνει ο Σουλτάνος είναι να…ταϊζει χολή εμάς και κουτόχορτο τους δικούς του. Ειδικά αυτούς! Τους λέει σας δίνω ένα τζαμί που λέγεται…Αγία Σοφία(οποία ειρωνεία!) , δώστε μου την ψήφο σας- μου κάνει εντύπωση πως δεν την καταργεί τελείως να μην παίζει και τα μούτρα του…

Αλλά τα είπαμε αυτά. Ένα τεράστιο θέμα προσπαθούν ορισμένοι -και στην Ελλάδα- να το μετατρέψουν σε διμερές- ό,τι βολεύει και τον Τούρκο. Αυτά ξέρουν, αυτά λένε.

Αλλού είναι τώρα κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα και ταυτόχρονα είναι ότι πιο εύστοχο  διάβασα για τον Ερντογάν- που εξακολουθώ να πιστεύω ότι πυροβολεί τα πόδια του. Είναι κάτι που δεν μπορώ να μεταφέρω επακριβώς λόγω άσεμνης φράσης, αλλά την παροιμία την ξέρετε όλοι: «Όντε ψοφά ο γάιδαρος κ@@@@@»! Ναι, αυτό συμβαίνει τώρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας που από το 2003 που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας του θυμήθηκε τώρα να…κάνει το τάμα του στην Αγιά Σοφιά!

Ουσιαστικά ο Ερντογάν υπέγραψε με το Διάταγμα για τον περικαλλή χριστιανό ναό το…δικό του τέλος. Που θα είναι εκ των έσω όσο και αν φαίνεται εκτός ορίζοντα. Οι δικοί του θα τον τελειώσουν. Δεν είναι δυνατόν ένα τόσο μεγάλο κράτος να αυτοκτονήσει δεχόμενο να παρασυρθεί από τις τρέλες ενός αλαφροϊσκιωτου! Έτσι γίνεται πάντα, έτσι εκδικείται η ιστορία- του το είπε ο Πάγκαλος για τον Μεντερές που λίγο μετά τις προκλήσεις και το πογκρόμ του 1955 είχε τραγικό τέλος.

Εκεί όμως είναι και ένα λεπτό σημείο, πολύ επικίνδυνο για εμάς. Επειδή μπορεί να κάνει κάμποσο να βγει η ψυχή του γαιδάρου δεν ξέρεις πόσο θα διαρκέσει η ...στύση του και άρα είναι επικίνδυνος και για άλλες επιθετικές κινήσεις- οπότε χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση. Κι έτοιμοι για όλα.

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ