Περί συνομωσιών ο λόγος…

Ειρήνη Ζαχαριαδάκη
Ειρήνη Ζαχαριαδάκη
Περί συνομωσιών ο λόγος…

Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και μόνο αυτούς

Της Ειρήνης Ζαχαριαδάκη

   Το τελευταίο διάστημα  πολύ συχνά ακούγονται και γράφονται σενάρια συνομωσίας επί παντός επιστητού και κυρίως επί οποιουδήποτε θέματος είναι στο προσκήνιο.

       Αυτό κυρίως προέκυψε από την απίστευτη δεξιότητα – ικανότητα που διαθέτουν κάποιοι άνθρωποι (ευτυχώς λίγοι), δεκαετίες τώρα, τη γνωστή σε όλους μας «Ξερολίαση» , οι οποίοι δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν απίστευτα σενάρια συνομωσιών  επιστημονικής φαντασίας, τα οποία δυστυχώς αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, υπερέβησαν τα εσκαμμένα και ξεπέρασαν σενάρια γραμμένα από τους άριστους του είδους. Επιπροσθέτως τείνουν να παρασύρουν πολλούς ανθρώπους με κίνδυνο τη μη τήρηση των απαραίτητων μέτρων  και τη μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινωνία.

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά και ας προσπαθήσουμε να λύσουμε επιτέλους το μυστήριο……

1ο Σενάριο: «Ο ιός Covid-19 δεν υπάρχει. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν για να μας χειραγωγήσουν».

Λυπάμαι ειλικρινά που το λέω  αλλά δυστυχώς ο ιός Covid-19 υπάρχει ανάμεσα μας, ζει και βασιλεύει εδώ και αρκετούς μήνες. Δεν απαιτείται ειδική γνώση και παιδεία για να το εμπεδώσει αυτό ο κάθε νοήμων άνθρωπος που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα .  Αρκεί να εμπιστευτεί τους ειδικούς. Φυσικά δε μιλώ για τυφλή εμπιστοσύνη, αλλά για συνετή εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την επιτυχία οποιασδήποτε μορφής σχέσης. 

Η χειραγώγηση των πολιτών από τους εκάστοτε κυβερνώντες επιτυγχάνεται με άλλους τρόπους και με πολλά και διάφορα άλλα μέσα, από την εποχή των βασιλέων μέχρι και σήμερα.

 2ο Σενάριο: «Ο ιός Covid-19 κατασκευάστηκε για να μειωθεί ο πληθυσμός της γης».

Αυτό και αν είναι σούπερ σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Να είστε σίγουροι ότι ο ιός ούτε κατασκευάστηκε, ούτε ξέφυγε από  κάποιο ερευνητικό εργαστήριο, ούτε τον αμόλησαν οι εξωγήινοι για να κατακτήσουν τον πλανήτη μας. Βασικές αρχές της βιολογίας υποστηρίζουν ότι κατά γενική  αποδοχή οι ιοί μεταλλάσσονται και εξελίσσονται, αιώνες τώρα και θα συνεχίζουν να το πράττουν. 

Ο συγκεκριμένος ιός είναι 3,5 φορές μεταδοτικότερος από τον ιό της γρίπης και δυστυχώς περισσότερο θανατηφόρος και όχι μόνο για τις ευπαθείς ομάδες ή τους ηλικιωμένους, αλλά και για τις νεότερες ηλικίες. Τελευταίες μελέτες από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναφέρουν ότι έχουν παρατηρηθεί  πολυσυστημικές βλάβες και δομικές αλλαγές σε όργανα του ανθρώπινου σώματος (καρδιά, πνεύμονες, νεφρά κτλ.)  που αφήνει ο ιός στο πέρασμα του στο σώμα του ανθρώπου που νόσησε.

3ο Σενάριο: «Ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να μας εμφυτέψει  τον ιό για να μας παρακολουθεί»

Λέγεται ότι ο Μπιλ Γκέιτς αποτελεί την «κούκλα του βουντού» για τους συνομωσιολόγους στο διαδίκτυο και όχι αδίκως. Είναι προφανές ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνει καθημερινά η  κυρά Μαρίκα ή ο κυρ Κώστας  και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να μας παρακολουθήσει. Η παρακολούθηση γίνεται μέσω  των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και εν γένει μέσω κάποιων ιστοσελίδων του  internet με έναν και μόνο σκοπό. Για να ανακαλύψουν τα αγοραστικά μας ενδιαφέροντα και να μας «βομβαρδίσουν» με τις κατάλληλες διαφημίσεις.

      Γι αυτό θα πρέπει, ως νοήμονες άνθρωποι, να μην παρασυρόμαστε από σχόλια, θεωρίες και συνωμοσίες που έτυχε να ακούσουμε ή να διαβάσουμε κάπου, από κάποιον που ούτε καν γνωρίζουμε ποιος είναι και τι σκοπό έχει.

    Ας σκεφτούμε λίγο πιο απλά. Η πανδημία της γρίπης του 1918 καταπολεμήθηκε με παρόμοια μέτρα με αυτά που μας ζητήθηκε να τηρήσουμε τώρα. Η χρήση της μάσκας και τότε απεδείχθη σωτήρια.  Συμφωνώ ότι οι μάσκες θα έπρεπε να διανέμονται δωρεάν στους πολίτες για όσο διαρκεί η πανδημία, εντούτοις  η χρήση της θα πρέπει να υιοθετηθεί ως ένα αναγκαίο κακό που όμως θα σταματήσει την εξάπλωση του ιού στην κοινωνία.

    Θα πρέπει να  είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν μας ψεκάζει, επειδή αν μας ψέκαζαν θα δηλητηριάζονταν και εκείνοι που έδωσαν την εντολή.

   Δεν  μπορεί να μας σώσουν ούτε οι εξωγήινοι, ούτε και κανείς άλλος (στην παρούσα φάση), παρά μόνο ο εαυτός μας.

     Ας αρχίσουμε να νιώθουμε ασφαλείς και περήφανοι ως ανθρώπινο είδος, βλέποντας ολόκληρη την Παγκόσμια Επιστημονική - Ιατρική Κοινότητα ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε με έναν και μόνο σκοπό. Την καταστροφή και εξάλειψη του ιού και τη διασφάλιση της υγείας του ανθρώπου.

   Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και μόνο αυτούς και αναλαμβάνουμε την οποία ατομική ευθύνη μας αναλογεί. Τηρούμε τα μέτρα με ευλάβεια και σταματάμε τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο Covid-19 δεν αγαπά τη μοναξιά. Ας μην τον κάνουμε λοιπόν παρέα

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ