Θεοδωρικάκος: Ένας Κνίτης στην Κατεχάκη!

Ο Δεκανέας Αλλαγής
Ο Δεκανέας Αλλαγής
Θεοδωρικάκος: Ένας Κνίτης στην Κατεχάκη!

Ποιος (μα ποιος άραγε από τους Θεούς της κομμουνιστικής σκέψης) είχε πει το αμίμητο πως η Ιστορία όταν επαναλαμβάνεται συχνά έχει τη μορφή φάρσας;

Γράφει ο Δεκανέας Αλλαγής

 

Ήταν την εποχή που η ισχυρή ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια έριχνε το βάρος της, για να προστατέψει την παρουσία της και το λεγόμενο λαϊκό κίνημα μέσα στα αμφιθέατρα από τις δυνάμεις του αναρχικού χώρου που διεκδικούσαν να «πατήσουν πόδι» και να πάρουν το πάνω χέρι στη ριζοσπαστικοποίηση του φοιτητικού κινήματος.

Ομάδες περιφρούρησης της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, με το ισχυρό συνδικάτο των οικοδόμων στην πρώτη γραμμή, και με… αριστερά καδρόνια στο χέρι, επέβαλαν την τάξη με τη λογική, όπου δεν έπιπτε κομματικός λόγος, έπιπτε ράβδος! Ήταν μια περίοδος όπου η παντοκρατορία της ΚΝΕ και της φοιτητικής παράταξης της, της Πανσπουδαστικής, έπρεπε πάσει θυσία να διατηρήσει τα κεκτημένα στο φοιτητικό κίνημα, ακόμα κι αν αυτό συνοδεύονταν με άνοιγμα κεφαλιών!

Τότε είχε βγει και η έκφραση… ΚΝΑΤ, μια λέξη που προερχόταν από τη σύνθεση της ΚΝΕ και των ΜΑΤ, υπονοώντας το νέο τότε σώμα των ημιάγριων οικοδόμων που ήθελαν να επιβάλλουν με πανομοιότυπο τρόπο με εκείνο της Αστυνομίας το νόμο του κόμματος, στις φοιτητικές σχολές και τα αμφιθέατρα!

Μπορεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος να μη θήτευσε ως πρόεδρος της ΚΝΕ εκείνη την περίοδο, ήταν μερικά χρόνια μετά, ωστόσο τις ισχυρές βάσεις φαίνεται να της πήρε και να που τώρα θα του χρειαστούν, αφού θα γράψει τη δική του ιστορία ως ο πρώτος Κνίτης που αναλαμβάνει επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων , υπεύθυνος των ΜΑΤ και γενικότερα των επονομαζόμενων στην αριστερή φρασεολογία δυνάμεων καταστολής!

Ποιος (μα ποιος άραγε από τους Θεούς της κομμουνιστικής σκέψης) είχε πει το αμίμητο πως η Ιστορία όταν επαναλαμβάνεται συχνά έχει τη μορφή φάρσας;

Μάλλον τον Τάκη θα’ χε στα υπόψιν του…

 

 

Δείτε επίσης:

Εκπλήξεις κι ... επιστροφές στο νέο κυβερνητικό σχήμα 

Ποιοι βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ