Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Credit Suisse γιατί παραβίασε τους κανόνες καραντίνας

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Credit Suisse γιατί παραβίασε τους κανόνες καραντίνας

Ο Αντόνιο Χόρτα-Οζόριο αντικαταστάθηκε από τον Ελβετό Αξελ Λέμαν, ανακοίνωσε η τράπεζα.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse έχασε τη δουλειά του αφού παραβίασε τους κανόνες καραντίνας της χώρας. Μετά από έρευνα του διοικητικού συμβουλίου, ο Αντόνιο Χόρτα-Οζόριο αντικαταστάθηκε από τον Ελβετό Αξελ Λέμαν, ανακοίνωσε η τράπεζα.

Ο Πορτογάλο-Βρετανός πρόεδρος της Credit Suisse ανέλαβε το πόστο πέρυσι και έκανε ένα σοβαρό ολίσθημα στις 28 Νοεμβρίου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Blick»: Μετά από ένα ταξίδι από τη Μεγάλη Βρετανία στη Ζυρίχη, θα έπρεπε να ήταν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, αλλά ο κορυφαίος τραπεζίτης έφυγε από τη χώρα μετά από τρεις μέρες ξανά με ιδιωτικό τζετ.

Σύμφωνα με την Blick, ο τραπεζίτης παραβίασε επίσης τους κανονισμούς για τον κορωνοιό το περασμένο καλοκαίρι, όταν παρευρέθηκε στον τελικό του Wimbledon στις αρχές Ιουλίου. Η υπόθεση έγινε γνωστή τα Χριστούγεννα.

Ο παραιτηθείς Αντόνιο Χόρτα-Οζόριο εμφανίστηκε μετανιωμένος: «Λυπάμαι που ορισμένες από τις προσωπικές μου ενέργειες προκάλεσαν δυσκολίες ςτην τράπεζα και επηρέασαν την ικανότητά μου να την εκπροσωπώ εσωτερικά και εξωτερικά. Ως εκ τούτου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η παραίτησή μου σε αυτό το σημείο είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των πελατών της».

Αρχικά, πάντως, ο Χόρτα-Οζόριο υποστήριξε, σύμφωνα με το «Blick», ότι δεν γνώριζε τους ελβετικούς κανόνες.

Η Ελβετία είχε επιβάλει τον κανόνα καραντίνας για αφίξεις από ορισμένες χώρες τον Νοέμβριο. Ήταν σε ισχύ τη στιγμή της πτήσης του τραπεζίτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έκτοτε έχει αρθεί.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ