Προχωρά η συγχώνευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων με την Παγκρήτια

Προχωρά η συγχώνευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων με την Παγκρήτια

Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης.

Την είδηση που σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα στο τραπεζικό πεδίο στην Κρήτη άφησε για το τέλος της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης, τονίζοντας ότι προχωρά σταδιακά η υλοποίηση του σχεδίου συγχώνευσης με την Παγκρήτια Α.Ε. 

Όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου θα γίνει και η πρώτη επίσημη ενημέρωση για το που βρίσκονται οι διαδικασίες, που εποπτεύονται από ανεξάρτητους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους, καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος.


Τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναμένεται να εκπονήσουν το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της καινούργιας τράπεζας, του οποίου θα προηγηθεί η σχετική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τα Δ.Σ. των δύο τραπεζών οι κανόνες και το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης που θα διέπουν το νέο σχήμα, που θα έχει άλλη έδρα, άλλο όνομα και εταιρική ταυτότητα.

“Η συγχώνευση θα γίνει με βάση τους οικονομικούς και νομικούς ελέγχους και θα εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των δύο τραπεζών. Έγκριση θα δοθεί βεβαίως και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πριν από την συγχώνευση θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Προχωράμε απρόσκοπτα με πνεύμα συνεργασίας και θα ενημερώνουμε τακτικά με δελτία Τύπου, με το πρώτο να το αποστέλλουμε την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου”, σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

Μάλιστα, ο κ. Μαρακάκης κατέληξε πως η νέα τράπεζα θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο με τις καλύτερες μάλιστα δυνατές συνθήκες, σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ